• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Uyuşturucunun önüne geçilmesi için ciddi adımlar atılmalıdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Yeşilay Cemiyeti Gaziantep Şube Başkanı Fatih Tamer, uyuşturucu kullanımının önüne geçilmesi için çok ciddi adımlar atılması gerektiğini belirterek, ülke genelinde tüm rehber öğretmenlerin kendi okullarında bağımlılık ile ilgili eğitim verebilmeleri için bir çalışma başlattıklarını dile getirdi.

Uyuşturucu ile mücadelede yaptıkları çalışmalar ile ilgili İlke Haber Ajansına (İLKHA) açıklamalarda bulunan Tamer, 2015-2016 yılında Milli Eğitim müfredatı içerisinde bağımlılık ile ilgili konuların ders içeriği olarak konulmasını planladıklarını belirtti.

Bağımlılık ile ilgili toplumda duyarlılık oluşturmak için çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini belirten Tamer, “1-7 Mart arası malumunuz Yeşilay Haftası biz de Yeşilay olarak, bu haftada elimizden geldiği kadar bağımlılık ile ilgili toplumda duyarlılık ve farkındalık oluşturmak için etkinlikler düzenlemekteyiz. Bu günkü programımızı da tevafuken milli eğitimin düzenlemiş olduğu programa denk getirdik. Bu programda aynı zamanda ülke genelinde tüm rehber öğretmenlerin kendi okullarında bağımlılık ile ilgili eğitim verebilmeleri için bir çalışma başlatıldı. Türkiye Bağımlılık Mücadelesi (TBM) programı için tanıtım toplantısını Gaziantep`te gerçekleştirdik. Tanıtım toplantımızda formatör tanıtımcı arkadaşlarımız var. Daha önce Yeşilay genel merkezinde eğitim aldılar. Aldıkları eğitim sonucunda bütün okullardaki rehber öğretmenlere bağımlılık ile ilgili hazırlamış oldukları linkleri sunacaklar.” dedi.

“2015-2016 yılında tamamen bunun yapılması bekleniyor”

2015-2016 yılında Milli Eğitim müfredatı içerisinde bağımlılık ile ilgili konuların ders içeriği olarak konulmasını planladıklarını belirten Tamer, “Böylelikle bütün okullarımızda rehber öğretmenlerimiz bağımlılık ile alakalı bir bilgi ve bilim seviyesine ulaşmış olacaklar. Her rehber öğretmen kendi okulunda öğrencilere yönelik kendi sınıflarında bağımlılık ile alakalı sunumları verecekler. Bunun şöyle bir avantajı var. Hem dağınık olarak yapılan etkinlikleri toparlamak açısından bir avantajı var. Hem de bağımlılık ile alakalı okullarda zaten bir şekilde muhatap olacak rehber öğretmenlerin konuya daha aktif olarak katılmaları ve çocuklara, gençlere bu bilgileri rahatlıkla ve kolaylıkla vereceklerdir. 2015-2016 yılında tamamen bunun yapılması bekleniyor. Bir sonraki aşamada da Milli eğitim müfredatı içerisinde bağımlılık ile ilgili konuların ders içeriği olarak konulması planlanıyor.” diye konuştu.

“Kontrollerin daha sık ve güvenli yapılması gerekiyor”

Sınıra yakın illerde uyuşturucu kullanımının daha çok kullanılmakta olduğuna dikkat çeken Tamer, “Şuan baktığımızda sınıra yakın illerde uyuşturucu kullanımı daha çoğunlukla kullanılmakta bunun nedeni ise sınıra yakın olduğu için taşınması daha kolay oluyor diyebiliriz. Bu noktada en önemli husus emniyetin bu yönde çalışmaları var. Fakat bunun yanında kontrollerin daha sık ve güvenli yapılması gerekiyor. Bununla beraber toplumsal bilincinde artırılması gerekiyor. Biz burada emniyetten yakalama ve kontrollerin daha sık olması gerektiğini isteyerek, bizim de bu noktada daha fazla bir şekilde toplumsal bilinci artırmamız gerekiyor. Çünkü bazı yerlerde karşılaşıyoruz. Özellikle uyuşturucu satıcıları uyuşturucunun sağlık noktasında tedavi amaçlı kullanılması gerektiğini ve buna benzer aldatmaca yalanlarla insanları kandırıyorlar. Yine uyuşturucu konusunda halkımızda maalesef çok yanlış şeyler kafalarında oluşuyor. Biz bunu zamanla küçük yaştaki çocuklardan duyuyoruz, bu daha da tehlikeli bir durum. Bizim işte uyuşturucu kullanımının önüne geçilmesi için çok ciddi adımlar atmamız gerekiyor. Yeşilay haftası boyunca çeşitli etkinliklerimiz devam edecektir.” ifadelerini kaydetti.   (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir