• DOLAR 32.381
  • EURO 35.066
  • ALTIN 2324.96
  • ...
Batmanda UMKE temel eğitimi yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Bölge Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) koordinasyonunda Batman 11 nolu Aile Sağlığı Merkezi Eğitim salonunda 5 günlük temel UMKE eğitimi verildi.

Aralarında doktor, hemşire, sağlık memuru, AABT, ATT, Anestezi teknisyeni ve laboratuar teknisyenlerinin de bulunduğu toplam 24 sağlık personeli "UMKE Temel Modül Eğitimlerini" tamamlayarak UMKE ailesine katıldı.

UMKE Temel Eğitim programında katılımcılara, “Temel ve ileri yaşam desteği, afet ve kriz yönetim sistemi, omurga-omurilik ve kafa travmalı hastaya yaklaşım, afet lojistiği, medikal lojistik ve çanta eğitimi,  karın-göğüs travmaları ve şokta genel yaklaşım, afet ve olağan dışı durumlarda sağlık olay yeri yönetimi, olay yeri güvenliği ve uluslararası bina işaretleme sistemleri, çoklu travmalı hastaya yaklaşım, Crash sendromu, haberleşme, afet psikolojisi, stres yönetimi-liderlik ve motivasyon, stratejik ekip ve çanta yönetimi, hasta taşıma teknikleri, alternatif damar yolu, tatbikat planlama ve yönetimi, çadır ve kamp alanı kurma, enkaz güvenliği” eğitimleri veridi.

Eğitimin son gününde Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) atölyeler bölgesinde patlama sonucu yangın ve tahliye tatbikatını yapan UMKE personelleri başarılı bir şekilde yaralıları kurtardı. Eğitim sonunda Batman İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi; Eğitime katılan UMKE personellerine katılım belgelerini vererek, Batman UMKE`nin  çeşitli Ulusal ve Bölgesel kamplara katıldığını, Van Erciş ve ikinci Van depremlerinde  görev alarak birçok hayat kurtardığını, yurtiçinde ve yurtdışında görevlere katıldığını, bu eğitimlede Batmanda UMKE profesyonelleri sayısının 75 kişiye  ulaştığını ve Batman UMKE ailemizin gelişerek büyüdüğünü söyledi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir