• DOLAR 32.324
  • EURO 35.14
  • ALTIN 2298.099
  • ...

Dicle Kalkınma Ajansı'nın (DİKA)  “Kentsel ve Çevresel Altyapının İyileştirilmesi Mali Destek Programı” kapsamında Mardin`den 9, Batman`dan 8, Şırnak`tan 11 ve Siirt`ten 5 proje başvurusu yapıldı. Böylece Ajans`ın faaliyet gösterdiği 4 ilden yapılan proje başvurularında en fazla proje başvurusu Şırnak`tan en az başvuru ise Siirt`ten gerçekleştirilmiş oldu.

Programa başvurabilecek uygun başvuru sahipleri, belediyeler, il özel idareleri, köylere hizmet götürme birlikleri, belediye birlikleri, orman işletme müdürlükleri, su ve kanalizasyon idareleri gibi kurum ve kuruluşlar oldu. Programın öncelikli amacı su arıtma tesislerinin kurulması, mevcut olanların kapasitelerinin arttırılması, katı atık yönetiminde atık ayrıştırma ve atık geri dönüşüm tesisleri ile yer altı çöp konteynır sisteminin kurulmasıdır.

2014 Yılı 2. Mali Destek Programı Proje Teklif Çağrıları`nın sona ermesinin ardından DİKA`nın Proje Sözleşme ve Yönetim Birimi uzmanları tarafından proje başvurularının ön incelemeleri gerçekleştirilecek ve projelerde eksik bilgi/belge olup olmadığı kontrol edilecek. Daha sonra Bağımsız Değerlendirici olarak adlandırılan ve alanında en az 5 yıllık tecrübesi bulunan uzmanlar DİKA tarafından projeleri değerlendirmek üzere  davet edilecek.

Projelerin tamamı Bağımsız Değerlendiriciler ve alanında en az 7 yıllık tecrübeye sahip kamu kurum, kuruluş ya da üniversitelerde görev yapan Değerlendirme Komitesi üyeleri tarafından değerlendirilerek başarılı projeler belirlenecek. Ayrıca DİKA Genel Sekreterliği tarafından ilgili projelerin destek miktarları piyasa koşulları ile uyumlu olarak revize edilecek ve risk değerlendirmesi yapıldıktan sonra desteklenecek projelerin listesi DİKA Yönetim Kurulu`nun onayına sunulacak.

Sürecin sonunda destek almaya hak kazanan proje sahipleri ile DİKA arasında sözleşme imzalanacak olup projelerin hayata geçirilmesi için uygulama aşamasına geçilecek.  (İLKHA)