• DOLAR 32.455
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2439.89
  • ...

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Koordinatörü Faik Buğday, yaptığı açıklamada, "Kentsel ve Çevresel Altyapının iyileştirmesi Mali Destek Programı"na Şırnak’tan 11 proje başvurusu yapıldığını söyledi.

Buğday, Mali Destek Programına Şırnak’tan 11, Mardin’den 10, Batman’dan 8 ve Siirt’ten 5 proje başvurusu gerçekleştiğini belirterek, programlarının tanıtımı ve duyurusu kapsamında bilbordlara ilan verdiklerini, kurumlara yazı yazdıklarını, bilgilendirme toplantıları yaptıklarını ve proje yazma kapasitesinin artması için kurumlarda proje yazan kişilere destek olduklarını belirtti.

Buğday, programa Şırnak Belediyesinin 2, Cizre Belediyesinin 2, Beytüşşebap Belediyesi, Şırnak İl Özel İdaresi, Kasrik Belediyesi, Silopi Belediyesi, Uludere Belediyesi, İdil Belediyesi ve İdil Köylere Hizmet Götürme Birliğin de birer proje ile başvurduğunu ifade etti.

Yapılacak değerlendirmeler sonucu başarılı projelerin belirleneceğini belirten, "Projelerin tamamı Bağımsız Değerlendiriciler ve alanında en az 7 yıllık tecrübeye sahip kamu kurum, kuruluş yada üniversite mensubu Değerlendirme Komitesi üyeleri tarafından değerlendirerek başarılı projeler belirlenecektir. Ayrıca Ajans Genel Sekreterliği tarafından ilgili projelerin destek miktarları piyasa koşulları ile uyumlu olarak revize edilecek ve risk değerlendirmesi yapıldıktan sonra desteklenecek projelerin listesi Ajans Yönetim Kurulu onayına sunulacaktır. Sürecin sonunda destek almaya hak kazanan proje sahipleri ile DİKA sözleşme imzalanacaktır." dedi.   (İLKHA)