• DOLAR 32.373
  • EURO 35.073
  • ALTIN 2325.319
  • ...
Bakan Elvan: Dinlemeler yüzde 85 azaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, paralel örgütün bir dönem dinleme üssü olarak kullandığı Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) binasına geri dönüşün mümkün olmadığını söyledi. Yasadışı milyonlarca dinleme kaydının gerek kurum dışına çıkarıldığı gerekse de uydu ve kablolarla yurtdışına aktarıldığı o 'lanetli' binada hangi kablonun nereye uzandığı hala tam olarak çözülemedi. Yeni Şafak ve TvNET'i ziyaretinde, 17/25 Aralık darbe girişimine kadar adeta 'paralel karargah' olarak kullanılan TİB binasına ilişkin açıklama yapan Bakan Elvan, "Orası devasa bir tesis, yani orada milyarlarca verinin saklandığı, devasa makinelerin yeraldığı bir merkez. Elbette o merkeze yönelik TİB'e yönelik çok kapsamlı teftişler yapıldı; işte Başbakanlık, Devlet Denetleme Kurulu, bilirkişiler gerekli denetimleri yaptılar ama halen yani 'yüzde 100 emin misiniz' diye sorsanız, ben 'yüzde 100 eminim o binadan' diyemiyorum" ifadelerini kullandı. "Halen TİB'de tespit edilemeyenler var mı" şeklindeki soruya Elvan, "Olabilir yani, yok demiyorum ama biz önlemlerimizi aldık. Çapraz kontroller yapmaya başladık" cevabı verdi.

TASARI SUNULACAK

TİB'in yeniden yapılandırılması yönünde bir irade oluştuğunu kaydeden Elvan, Meclis'e yeni bir tasarı sunulacağını ve yeni bir TİB binası yapılacağını dile getirdi. Binada paralel kablo şüphesinin devam ettiğini vurgulayan Elvan, "Biz artık o binayı kullanmak istemiyoruz, o binayı değiştirmek istiyoruz, farklı bir yere taşıyacağız. Gerekli olan kendi altyapımızı alacağız ama o binadaki kablolama vesaire her şeyi orada bırakacağız" açıklaması yaptı.

Yüzde 85 azaldı

Şu an mahkeme kararları doğrultusunda TİB kanalıyla yapılan dinlemelerde herhangi bir usülsüzlük olmadığına dikkat çekel Elvan dinlenen kişi sayısının yüzde 85 oranında azaldığını ifade etti. Bakan Lütfi Elvan, milyonlarca kişiyi yasadışı dinleyen paralel örgüt üyelerinin, kayıtların yeraldığı diskleri parçaladığı bilgisini verdi. Elvan "Parçalanan CD'ler şu anda muhafaza ediliyor. Kötü niyetin yoksa LOG kayıtlarını neden silersin" diye konuştu.

yenişafak

Bu haberler de ilginizi çekebilir