• DOLAR 32.565
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2445.537
  • ...

Bursa Ticaret Borsası (BTB) ve Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Bursa’daki perakende olarak et ve et ürünleri satışı yapan işletmelere yönelik eğitim programı düzenledi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yayımlanan Türk Gıda Kodeksi Et ve Et Ürünleri Tebliği hakkında organize edilen programa, çok sayıda et ve et ürünleri satışı yapan yerel işletme temsilcisi katıldı.

Et ve et ürünleri tebliği bilgilendirme toplantısında konuşan BTB başkanı Mehmet Aydın “iyor.”dedi.

Programın açılış konuşmasını yapan Bursa Ticaret Borsası Meclis Başkanı Mehmet Aydın, Bursa’da tüketilen etin yüzde 75’inin Bursa dışından şehre geldiğini belirterek,  “Göreve geldiğimiz günden beri güvenilir gıdanın önemini her platformda dile getiriyoruz. Bursa’nın güvenilir gıdanın üretildiği, işlendiği ve tüketildiği adres olması bizler için çok önemli. Bu eğitim toplantısı, aynı zamanda konuya verdiğimiz önemin bir göstergesidir. Sağlıklı nesiller için işin kuralına göre yapılmasının önemli” ifadelerini kullandı.  

Bursa Ticaret Borsası olarak Büyükşehir Belediyesi ile planlanan Canlı Hayvan Pazaryeri, Kesimhane ve Karkas Et Borsası hakkında da bilgi veren Aydın; “Bu planda sizlerin de bilgi ve tecrübelerine ihtiyacımız var. Türkiye’de örneği olmayan bir kurgudan bahsediyoruz. Bu kurgu iki yıl içinde planlanan alanda gerçekleştirildiğinde, Bursa’da güvenilir gıdanın daha fazla alınmasını, satılmasını ve tüketilmesini sağlayacaktır. Bursa’daki etin neredeyse yüzde 75’i Bursa dışından gelmektedir. Planladığımız model hayata geçtiğinde, Bursa dışından gelen bütün etlerin kontrollü bir şekilde şehre dağılımı sağlanacaktır” dedi.

Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik ise yaptığı konuşmasında “Gıda sektöründe et ve et ürünleri en güçlü üretim alanlarından biridir. Konumuz olan et ve et ürünlerinin ekonomiye, istihdama ve halkın beslenmesine sağladığı katkı itibariyle önemi oldukça büyüktür. Denetim ve kontrol altında tutulması gereken ciddi bir sektördür. Sektörün içinde kötü niyet yok, ama merdiven altı diye tabir edilen uygulamalar zaman bazı sorunlarla karşılaşabiliyoruz. Bu konuda Ticaret Borsamızla ciddi manada çalışıyoruz. Diğer illere kıyasla et ve et ürünleri konusunda Bursa’da ciddi manada bir olumsuzlukla karşılaşmadık” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Et ve Et Ürünleri Tebliği hakkında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü`ne bağlı uzmanlar tarafından tebliğ hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı. Katılımcıların konuya ilişkin sorularının da yanıtlandığı program sonunda, BTB Meclis Başkanı Mehmet Aydın ile Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeleri tarafından Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik’e ipek tablo takdim edildi.   (İLKHA)