• DOLAR 32.571
  • EURO 34.881
  • ALTIN 2433.328
  • ...
'RTÜK'te Diyanetten ve alimlerden oluşan bir heyet olmalıdır'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet Sen Gaziantep Şubesi Başkanı Müslüm Göral, TV’lerdeki dizi ve reklamların her geçen gün gençler üzerinde ciddi etkiler bıraktığını belirterek, RTÜK üyeleri arasında Diyanetten ve Âlimlerden oluşan bir heyetin olmadığı müddetçe toplumdaki ahlaki yozlaşmaların önüne geçilemeyeceğini belirtti.

Toplumda meydana gelen ahlaki yozlaşma ve şiddet olaylarını İlke Haber Ajansı’na (İLKHA) değerlendiren Göral, TV’lerdeki dizi ve programların gençler üzerinde ciddi etkiler bıraktığını belirtti.

“Çizgi filmler dahi neslimiz üzerinde ciddi bir etki bırakmaktadır”

Gençliği kıskacı altına alan bir ahlaki çöküntünün söz konusu olduğunu belirten Göral, “Bilindiği üzere toplumumuzu derinden yaralayan özellikle dinamik bir kesim olan gençliği kıskacı altına alan bir ahlaki çöküntü söz konusudur.  Yaşanılan bu ahlaki çöküntünün birçok nedenleri vardır. Fakat bu nedenler arasında yer alan en önemli faktör ise maalesef TV’lerdeki dizi ve programlardır. Hatta çizgi filmler dahi neslimiz üzerinde ciddi bir etki bırakmaktadır. Ülkemizdeki meydana gelen olaylar, işte Mersin’de Özgecan olayı ahlaki çöküntü ve dejenerasyonun nedenidir. Elbette bizler bu olayı şiddetle kınıyoruz. Fakat bu olaylarla beraber, bu olaylara neden olan sebepleri de konuşmalıyız.”ifadelerini kullandı.

“Ülkemizde hala sevgililer günü kutlanmaktadır”

TV’lerdeki dizi ve filmlerin çabaları neticesinde tam anlamıyla bir ahlaki çöküntü ve dejenerasyonun yaşandığına dikkat çeken Göral, “Ülkemizde hala sevgililer günü kutlanmaktadır. Ne anlama geliyor sevgililer günü? Bizim dinimizde, gelenek ve göreneklerimizde yer almayan bu günler için, hiçbir adım atılmaktadır. İşte geçen  gün bir çizgi film kanalı cinsel içerikli yayınından dolayı cezaya çarpıtıldı. Üzülerek belirtelim ki, bugün içinde yaşadığımız toplum TV’lerdeki dizi ve filmlerin çabaları neticesinde tam anlamıyla bir ahlaki çöküntü ve dejenerasyon yaşamaktadır. Özellikle gençler arasında görülen bu yozlaşma ve ahlaki çöküntü toplumun geleceği açısından son derece büyük tehlike ve tehditler oluşturmaktadır.”dedi.

“Bir toplumu yükselten ve onurlu kılan ahlaktır”

RTÜK üyeleri arasında Diyanetten ve Âlimlerden oluşan bir heyetin yer alması gerektiğini vurgulayan Göral, “Televizyon programlarında, gazetelerde, haber sitelerinde, sosyal medyada her tür ahlaksızlık pervasızca sergilenmektedir. Cinsellik, müstehcenlik, alkol kullanımı özenilen bir değer haline getirilmektedir. Fakat bir türlü bu tür programların önüne geçilmek istenmiyor. Daha önce de belirtmiştik RTÜK üyeleri arasında Diyanetten ve Âlimlerden oluşan bir heyet yer almalıdır. Nasıl ki RTÜK’te hukuk noktasında hukukçular ve her kesimden üyeler var ise, bu yönde de adımlar atılmalıdır. Eğer bu toplumun kendi değerlerine dönmesini istiyorsak, sapkın ve batıl ideolojiler ile nikâhsız yaşama, flört, evlilik öncesi birlikteliğin özendirildiği programlara müdahale edilmelidir. Bir toplumu yıkan ve çökerten ahlaksızlıktır. Yine bir toplumu yükselten ve onurlu kılan ahlaktır.”şeklinde konuştu.   (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir