• DOLAR 32.596
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2508.413
  • ...
Ağırakça: Kızıltepe`de Ziraat Fakültesi kurmak hayalimdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

YÖK tarafından daha önce vekil rektör olarak atanan ve geçen hafta yapılan seçimde Mardin Artuklu Üniversitesi rektörü seçilen Profesör Doktor Ahmet Ağırakça, Kızıltepe`de bir dizi iade-i ziyaret gerçekleştirdi.

Ağırakça, Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş ile birlikte Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği`ni ziyaret etti. Ağırakça,  gazetecilere yaptığı açıklamada, mezotomya bölgesinin en verimli topraklarına sahip Kızıltepe`de Ziraat Fakültesi kurulacağı müjdesini verdi.

“Bu verimli topraklar üzerinde bir Ziraat Fakültesi yapmak bizim hayalimizdir”

Yıllardır Kızıltepe`de bir ziraat fakültesi kurmanın hayalini içinde olduğunu belirten Ağırakça, “Öncelikle şunu ifade edeyim ki Kızıltepe için en zaruri olan ve yıllardır hayalimde olan ziraat fakültesidir. Ziraat Fakültesi ile ilgili Tarım Bakanlığı`nın kendisine göre bir politikası var. Bir sene sonra buraya gelecek sulama kanallarının ulaşmasıyla birlikte Kızıltepe Türkiye`nin en önemli ovası haline geçmiş olacak. Bu kırmızı toprağı olan bir ova, kırmızı toprağa insan dikerseniz çıkar. O kadar verimli bir topraktır. Bu verimli topraklar üzerinde bir Ziraat Fakültesi yapmak bizim hayalimizdir. Bunu da inşallah gerek siyasi otoriteyle, hükümetimizle, gerek sivil toplum kuruluşlarının katkı ve destekleriyle Valiliğimizin ve Kaymakamımızın desteğiyle burada bu fakülteyi oluşturmaya çalışacağız.” dedi.

Mardin Havalimanı karşısında bulunan ve mera statüsünde olan araziyi ziraat fakültesi için talep edeceklerini ifade eden Ağırakça, “Tabi bunun bir plan projesi hazırlanması lazım. Bu plan projeyi hazırlandıktan sonra Sayın Kaymakamımızın havaalanı karşısında göstermiş oldukları bir mera vardır. Bu araziyi biz devletten isteyeceğiz. Bize vermemeleri için bir sebep yok. Çünkü zaten şu an mera statüsünde ve boş duruyor. Bunu Kızıltepelilerin gayretleriyle bize verecekleri destekle, plan projeyi yaptıktan ve mera statüsünden çıkardıktan sonra üniversiteye aktardığımız zaman bu araziyi hemen en yakın zamanda elimizdeki projeyi uygulamaya başlayacağız.” şeklinde konuştu.

Kızıltepe`ye ilk geldiğinde bir ziraat fakültesi yaptırdığı takdirde kendisini başarılı bulabileceğini ifade eden Kaymakam Ermiş ise “Kızıltepe`ye bir buçuk yıl önce atandığımda şunu demiştim; hedeflerimden birisi Kızıltepe`ye bir fakülte getirmek. Bunun için değişik gayretlerimiz oldu. Sayın rektörümüz Ahmet Ağırakça seçilince kendilerini tebrik etmek amacıyla ziyaret ettiğimizde bunu kendilerine söyledim. Eğer Kızıltepe`de bir ziraat fakültesi açarsak kendimi başarılı olarak göreceğim. Açamazsak başarısız olduğumu daha önce ilan etmiştim.” dedi. (Mehmet Aslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir