• DOLAR 32.602
  • EURO 34.792
  • ALTIN 2499.363
  • ...
İstanbul`da bir Çeçen suikasti daha!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Başakşehir'de yaşayan Kaim Saduev, zehirlenerek hayatını kaybetti. Daha önce dört kardeşini Rusya'nın Çeçenistan'ı işgal etmesiyle başlayan savaşta kaybeden Kaim Saduev`in suikaste uğradığı tahmin ediliyor.

Kafkasya halklarının doğadan toplayarak tükettiği bir bitkinin geçtiğimiz hafta Kaim Saduev'e gönderildiği öğrenilirken söz konusu bitkinin doğrudan doğadan toplandığı ve herhangi bir tarımsal işlemden geçmediği belirtiliyor. Gönderilen bitkiyi pişirdikten sonra yiyen Kaim Saduev, eşi ve bir çocuğu zehirlenerek hastaneye kaldırılırken Saduev dün sabah saatlerinde hayatını kaybetti.

Saduev`in eşi ve çocuğu hala tedavi altında tutuluyor. Gelen ilk bilgilere göre Kaim Saduev'in zehirlenme sebebi tarımsal amaçlı kullanılan fosfat. Ancak tarım faaliyetiyle elde edilmeyen doğal bir bitkide, yıkanmasına ve pişirilmesine rağmen bu kadar yoğun fosfatın bulunması soru işaretleri doğuruyor.

Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan otopsinin sonucu henüz açıklanmazken İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nın konuyla ilgili bir soruşturma başlattığı öğrenildi.

Saduev'in aile üyelerinin Şamil Basayev'e yakın isimler olduğu biliniyordu. Saduev, uzun süredir Rusya ve Kadirov rejimi tarafından hedefte olan isimlerden birisiydi.

Kaim Saduev`in cenazesi, öğle namazına müteakip Fatih Camiinde kılınan cenaze namazının ardından Eyüp Mezarlığı`nda toprağa verildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir