• DOLAR 32.542
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2458.81
  • ...
Gaziantep'te 'Bağımlılıklarla Mücadele' toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

1-7 Mart Yeşilay Haftası münasebetiyle Yeşilay Cemiyeti Gaziantep Şubesi tarafından düzenlenen “Bağımlılıklarla Mücadele Tanıtım Toplantısı”nda okullarda bağımlılıkla mücadele konusunda rehber öğretmenlere seminer verildi.

Programda bir konuşma yapan Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, okullarda bağımlılık konusunda uzman olmayan eğitimciler tarafından öğrencilere eğitim verilmemesi uyarısında bulunarak, “Maalesef dizi ve sosyal medya üzerinden bir şekilde uyuşturucu maddelerinin reklamı yapılmaktadır. Bu noktada ben özellikle Rehber öğretmenlerimizi uyararak kesinlikle okullarda bu konuda uzman olmayan eğitimcilerin Bonzai ve diğer uyuşturucu maddelerini ismini bile zikretmesin. Aksi halde bu tür kötü alışkanlıkların reklamını yapmış oluruz.”uyarısında bulundu.

Program daha sonra Yeşilay Cemiyeti’nin çeşitli çalışmalarını konu alan sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Yeşilay Cemiyeti Gaziantep Şubesi Başkanı Fatih Tamer, farkındalık oluşturmak, çocuklarımızın akli melekelerini yok edecek bütün bağımlılıklardan uzak tutmak için, bu tür toplantıların önemli olduğunu belirterek “Bütün çalışmalarımız ile ilgili bilgi alabilirisiniz. Ama öncelikli olarak başta Milli eğitim camiasında ciddi bir şekilde çalışma yapılacaktır. Bu konuda Yeşilay Türkiye’nin 81 ilinden rehber eğitimciler çağırdı. Çok uzun ve yorucu bir eğitimden geçtiler.” (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir