• DOLAR 32.513
  • EURO 34.951
  • ALTIN 2438.846
  • ...
Dağa götürtülen 2 genç yakalanarak ailelerine teslim edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Konuyla ilgili Mardin İl Emniyet Müdürlüğü`nden yapılan açıklamada, Kızıltepe-Nusaybin Karayolunda yapılan yol kontrollerinde bir aracın durumundan şüphelenilip durdurulması üzerine yapılan kimlik kontrolünde araç içerisinde bulunan 2 gencin PKK`nin dağ kadrosuna götürüldüklerinin tespit edildiği belirtildi.

Açıklamanın devamında, “Araçta yapılan kontrol esnasında şahısların tedirgin tavır sergilemesi ve aracın kiralık olması nedeniyle detaylı araştırmanın yapılabilmesi için şahıslar refakate alınarak Kızıltepe İlçe Emniyet Müdürlüğüne getirilmiştir. F.D. (18) ve H.E. (17) isimli şahıslarla yapılan görüşmede, M.A. (25), Z.K. (39) isimli şahısların kendilerini PKK/KCK terör örgütüne katılmak üzere kırsal alan yapılanmasına dağa götürdüklerini beyan etmeleri üzerine Cumhuriyet Savcısının talimatı üzerine tahkikata başlanılmıştır.” ifadeleri kullanıldı.

F.D.  isimli şahsın serbest bırakıldığı ve H.E.  isimli çocuk ise ailesine teslim edildiği belirtilen açıklamada, M.A. (25) ve Z.K. (39) isimli şüpheliler haklarında ise yasal işlem yapılmak üzere Mardin Adliyesi`ne sevk edildiği kaydedildi.

 (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir