• DOLAR 32.357
  • EURO 35.114
  • ALTIN 2307.392
  • ...
YPG Arap Köylerini Ateşe Verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

IŞİD denetiminde bulunan ve stratejik öneme sahip Til Hamis kasabası geçtiğimiz günlerde koalisyon uçakları ve Süryanilerin verdiği destekle YPG'nin kontrolüne geçti.

Suriye'nin kuzeydoğusunda bulunan Til Hamis kasabasının IŞİD gruplarından geri alınması sonrası denetimi tamamen sağlayan YPG kasabada bulunan Arap köylerini ateşe vererek bölge sakinlerinin göç etmesine neden oldu.

Suriye'de muhaliflere yakınlığıyla bilinen ve rejim karşıtı yayınlar yapan Orient Televizyonu, Türkiye, Irak ve Suriye sınırlarına yakın bölgede bulunan ve IŞİD'in Irak ve Suriye'de kontrol altında tuttuğu bölgeler arasında köprü görevi olan kasabadan, IŞİD'in geri çekilmesinden sonra bölgede bulunan birçok Arap köylerinin YPG'ye ait militanlarca yakıldığına ilişkin görüntüler yayınladı.

Görüntülerde YPG militanlarının denetimi sağladığı bölgelerde her yerin ateşe verildiği ve dumanların bölgeyi sardığı görülüyor. Öte yandan bölge sakinleri ile medya aktivistlerinin de olayı doğruladığı Arap köylerinin ateşe verilerek tüm insanların kasabadan göç ettiği belirtildi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir