• DOLAR 32.319
  • EURO 35.132
  • ALTIN 2292.817
  • ...
Camide ayakkabı hırsızlığı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son dönemde camilerde ayakkabı hırsızlığı vakaları artış gösterirken Van'da gün içerisinde Hz. Ömer ve Hz. Osman Camisinde yaşanan ayakkabı hırsızlığı cemaatin tepkisine neden oldu.

Cami içerisinde namaz kıldığı esnada ayakkabısı çalınan Doğan Nursoylu yaşanan hırsızlık olayına tepki göstererek,  “Namaz için camiye girdim ve namazımı kılıp çıktıktan sonra ayakkabımın yerinde olmadığını gördüm. Camideki kamera görüntülerini izlemek için imama durumu anlattım ancak imam görüntülerle ilgilenen görevlinin burada olmadığı ve kendisinin de kamera kayıtlarından anlamadığını belirtti. Dolayısıyla bende mecburen bir sonra ki günü beklemek zorunda kaldım. Cami görevlileri bana idare etmem için bir sandalet verdi. Yaşanan hırsızlığı şikayet etsek de herhangi bir şey olacağını zannetmiyorum. Çünkü emniyet bu kadar önemli olaylar dururken kalkıp bir ayakkabının peşine düşmesi çokta mantıklı gelmiyor. Dolayısıyla bu tür şeylerin önüne kaba kuvvetle değil İslami bir eğitimle geçilebilir” dedi.

Cami avlusunda seyyar satıcılık yapan Hakan Yentur isimli vatandaş ise yaşanan ayakkabı hırsızlığı ile ilgili tepkisini şu sözlerle ifade etti; “Ben cami avlusunda seyyar satıcılık yapmam hasebiyle bu tür hırsızlıklarla sık sık karşılıyorum. Özellikle gelen yabancılar ve misafirler bu tür olaylara maruz kalınca ister istemez mağdur oluyorlar. Hırsızlıklar güvenlik kamerasına rağmen yapılıyor. Tabi bu tür şeyler bizi rahatsız ediyor. Çünkü ayakkabısı çalınan vatandaşı görünce üzülüyoruz. Yapılan hırsızlıklar memleketimizin imajını da bozuyor. Bu tür vakalar defalarca olmasına rağmen herhangi bir tedbir alınmış değildir. Tabi bu tür şeyler memleketimizin imajını bozuyor” ifadelerini kullandı. İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir