• DOLAR 32.478
  • EURO 34.649
  • ALTIN 2501.579
  • ...
Dicle Üniversitesinde dünyaca ünlü profesörler ders verecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır tarihinde  “Dicle jinekolojik Endoskopi ve Perinatoloji Eğitim Günleri” çerçevesinde üçüncüsü düzenlenen ve 13-15 Mart 2015 – 5 Nisan 2015 tarihlerinde yapılacak olan Laparoskopi ile jinekoloji Laparoskopi ve Perinatoloji Eğitim Kursları için Amerika, Hindistan ve İtalya`dan dünyaca ünlü profesörler Dicle Üniversitesine geliyor.

“Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye`de de hızlı bir artış var”

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Dicle Üniversitesi Hastaneleri Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Jinekolojik Endoskopi Eğitim Direktörü Doç. Dr.  Muhammet Erdal Sak,  miyom, yumurtalık kistleri, çikolata kisti, rahim sarkması, rahim kanseri gibi kadın hastalıklarının görülme oranının tüm dünyada olduğu gibi Türkiye`de de hızla arttığını belirterek, bu hastalıkların ameliyatında uygulanan yöntem hakkında bilgi verdi.

Doç. Sak,  “Bu tür hastalıklar için yapığımız ameliyat, halk arasında 'kapalı' ve 'kansız' ameliyat olarak bilinen, 'laparoskopik cerrahi' yöntemidir. Bu  tür kadın hastalıklarına dikkat çekmek ve dünyaca ünlü jinekolojik Endoskopi Cerrahlarının bilgi ve tecrübelerinden faydalanmak için 13-15 Mart 2015 tarihleri arasında yapılacak olan Laparoskopi Eğitim Kursu için İtalya`dan Prof. Dr. Fabio Ghezzi, Hindistan`dan Prof. Dr. Shailesh Puntambekar, Türkiye`den Prof. Dr. Fatih Şendağ, , 5 Nisan 2015 tarihinde düzenlenecek olan jinekolojik Laparoskopi ve Perinatoloji Eğitim Kursu içinde Amerika University of Texas Medical Branch`den Prof. Dr. Sami Gökhan Kılıç ve Prof. Dr. Hasan Hamirah eğitim vermek üzere Diyarbakır`a gelecek.” dedi.

"Bu ameliyat konforlu ve daha az riskli"

Jinekolojik Endoskopi Perinatoloji cerrahlarına davetlerine icabet ettiği için teşekkür ettiklerin belirten Doç. Sak,  bu ameliyatlarda gelişen ameliyat yöntemlerini hakkında da bilgilendirmede bulundu.

Doç. Sak, “Laparoskopik ameliyatlarda büyük kesi olmadan, yara yeri enfeksiyon ve kanama riskinin daha az olduğunu, yine hastanın hastaneden daha erken taburcu olduğu ve kısırlığa neden olabilen yapışıklıkların laparoskopi de daha az görüldüğünü belirtmek isterim. Ülkemizde ve bölgemizde  'laparoskopik cerrahi yaygınlığı henüz istenilen rakamlara ulaşamadı. Bu nedenle hedefimiz laparoskopinin yaygınlaşması ve mümkün olduğunca çok sayıda kadının bu teknikten faydalanmasıdır. Bu nedenle hekimlerimize yönelik bu kursları düzenlemeye devam edeceğiz. “ şeklinde konuştu. – İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir