• DOLAR 32.333
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2299.36
  • ...
Burun sağlığımızı olumsuz etkileyebilecek bir organımızdır
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Burunda yapılacak olan ameliyatların sadece estetik açıdan değil aynı zamanda, sağlıklı bir vücut için sağlık açısından da büyük önem taşıdığını belirten Plastik ve Rekostrüktif Cerrrahi Bölümü`nden Op. Dr. Baran Kul, burnu sürekli tıkalı olduğu için nefes almakta zorluk çeken kişilerin kansız ve ağrısız ameliyatlarla, sağlığına kavuşabildiğini söyledi.

“Burun yalnızca estetik açıdan değil sağlıklı nefes için de önemli”

Burnun, sadece estetik ve görsel yönden dışında çok fonksiyonel bir organ olduğunun altını çizen Dr. Baran Kul, “Doğru nefes, burundan alınandır. Burun ameliyatı olmak isteyen hastaların çoğunda estetik kaygıların yanı sıra iyi nefes alamama, geceleri ağzı açık uyuma, horlama ve benzeri şikâyetler mevcuttur. Aynı zamanda bu hastalarda yorgun uyanma ve gündüz uyuklama gibi yaşam standartlarını çok olumsuz etkileyen durumlar da söz konusudur.” diyerek burundan kaynaklı bu tür sıkıntıların ortadan kaldırılması için verilen ameliyat kararının mutlaka uygulanması gerektiğinin altını çizdi.

“Burun ameliyatlarında öncelik, hastanın sağlığıdır”

Doktorların verdiği ameliyat kararına rağmen ameliyat olunmamasının çok ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceği uyarısında bulunan Dr. Kul şunları söyledi:

Burun ameliyatlarında öncelik, hastanın sağlığıdır. Yani nefes almakta zorluk çeken bir hastanın önceliği, estetik kaygı değil sağlığı olmalıdır. Ancak bazı hastalarda estetik kaygılar sağlığın önene geçebilir. Estetik açıdan güzel bir buruna sahip olma düşüncesinin içselleşmesi, hastada psikolojik sorunlara yol açabilmektedir.

Hem estetik görünümlü hem de sağlıklı bir burun

Burun ameliyatlarının kadınlarda 16, erkeklerde 16-18 yaş döneminden itibaren 50-60`lı yaşlara kadar yapılabildiğini belirten Dr. Kul, geçmişte yapılan burun estetiği ameliyatlarında, hastanın hem sağlıklı nefes alması hem de güzel bir buruna sahip olmasının bazen mümkün olamadığını söyledi.

Dr. Kul, “Hem sağlık hem de estetik görünümün çok önemli olduğu ameliyatlarda hasta kanama ve ağrı gibi ciddi sorunlar yaşıyordu. Günümüzde yeni ameliyat yöntemleri, hastaların nefes alamama problemlerini ortadan kaldırılırken, estetik açıdan da tatmin edici sonuçlar sağlamaktadır. Estetik ve fonksiyonel burun cerrahisi aynı ameliyat ile sağlanmaktadır. Uygun hastalarda ameliyat kapalı yöntem ile yapılabilmektedir. Kapalı ameliyatta kesiler burun deliklerinin içinden yapılarak iz kalma riskini ortadan kaldırmaktadır.” dedi. – İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir