• DOLAR 32.439
  • EURO 35.46
  • ALTIN 2324.52
  • ...
Duhok Üniversitesi Öğrencileri Dicle`de yüksek lisans istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Irak Kürdistanı Duhok Üniversitesi öğrenci temsilcileri Warxaz M.R, Sarwar R., Dicle Üniversitesi`nde yapılabilecek işbirliği çalışmalarını görüşmek üzere Dicle Üniversitesi`ne geldi.

Rektör Yardımcısı Profesör Doktor Sabri Eyigün`ü makamında ziyaret eden misafirler, Duhok Üniversitesi öğrencilerinin burada eğitim görmeleri için bilgi alışverişinde bulundukları belirtildi.

“Buradan faydalanmak istiyoruz”

Özellikle öğrencilerinin, yüksek lisans eğitimi görebilmeleri için gerekli koşulların ne olduğu konusunda bilgi alan temsilciler, “Türkiye`de, özellikle Dicle Üniversitesi her anlamda bize hitap ediyor. Dicle Üniversitesini çok beğendik. Ziraat Fakültesi başta olmak üzere Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi ve Eczacılık Fakültesi gibi çok sayıda fakültenin yüksek lisans programlarından faydalanmak istiyoruz.” şeklinde konuştular.

“İşbirliğine hazırız”

Komşu ülkelerle her türlü işbirliğine her zaman açık olduklarını, bu anlamda yürütülecek ortak çalışmalara hazır olduklarını dile getiren Profesör Doktor Sabri Eyigün, “Uluslararası birçok ülke ile öğrenci ve akademik düzeyde anlaşmalar yapıyoruz. İsviçre, Kore, University of California Davis, Florida International University (FIU) ve Alman Kuruluşu olan Global Crop Diversity Trust (GCDT) üniversiteleri ile  imzalanan işbirliği protokolleri bunlara örnektir. Karşılıklı mutabakatlarla taleplerin ve koşulların karşılaştırılarak uygun bir protokol çerçevesinde işbirliğine hazırız. Her zaman komşu ülkelerle işbirliğine açık olduk. Oradan gelen hastalara her türlü hizmeti veriyoruz. Eğitim bakımından da olabilecek her türlü işbirliğine açığız. Taleplerini ve onlara sunacağımız olanakları değerlendirerek, en kısa zamanda bir işbirliğine gitmeyi umut ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Temsilciler, yapılan görüşmelerin ardından Eyigün`e plaket takdim ederek Dicle Üniversitesi`nden ayrıldılar. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir