• DOLAR 32.593
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2421.01
  • ...
Gaziantep'te fıstık ve zeytin fidanlarına yoğun ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bahar mevsiminin yaklaşmasıyla Gaziantep’te fidan satıcıları havaların ısınmaya başlaması ile birlikte fidan satışları başladı. Kırsal Terminal civarında bulunan fidan satıcıları fidanların daha çok çiftçilerin aldığını belirttiler. Kırsal Terminal bölgesinde bulunan satış çadırında, daha çok fıstık ve zeytin fideleri rağbet görüyor.

“Bu yıl çiftçiler yağıştan memnunlar”

İlkbahar mevsimiyle birlikte fidan satışlarına başladıklarını belirten fidan satıcısı Şaban Yıldırım, “ Bahar ayının başlamasıyla fidan satışlarımız başladı. Köylü kesime hitap ettiğimiz için daha çok fidan satışlarımız çiftçilere yönelik olduğu için daha çok çiftçilerimizin tarla ve bahçelerinde yetiştirdikleri fidanları getiriyoruz. Satışlarımız aslında şubat ayından itibaren başladı. Bu yıl çiftçiler yağıştan memnunlar. Tabi bunun yanında vatandaşlarımızda normal bir iki tane alarak onlarda ağaç ekmek için alıyorlar. Günümüzde ağaç neslinin farklı nedenlerden gittikçe yok olduğunu görüyoruz. Bizler de daha fazla ağaç dikiminin yapılmasına yardımcı olmak istiyoruz.”dedi.

“Baharın gelmeye başlaması ile birlikte fıstık fidanları ilgi görmektedir”

Geçen yıla oranla fiyatlarda bir değişikliğin olmadığını dile getiren Yıldırım, “Şehrimiz fıstık ve zeytin kenti olduğu için daha çok fıstık fidelerimiz satılmaktadır.  Baharın gelmeye başlaması ile birlikte bağ ve bahçe sahipleri fıstık fidanlarına ilgi gösterilmektedir. Yine özellikle Nizip tarafından gelen çiftçilerimiz daha çok zeytin fidanları alıyorlar.  Fıstık ve zeytin fidanlarının yanı sıra her türlü meyve fidanlarımızda bulunmaktadır. Birçok meyve fidanlarının yanında çam ağaçları ve süs bitkileri de var. Fıstık fidelerimiz 50 kuruştan başlayıp 2,5 TL arasında satılmaktadır. Zeytin fidanlarımız ise 4-7 TL arasında satılıyor. Yine şuan daha çok sattığımız tüplü fıstık fideleri ise 1 ile 4 TL arasında satılıyor.”şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir