• DOLAR 32.384
  • EURO 35.136
  • ALTIN 2325.72
  • ...
4 Bin Müdür Re`sen Emekli Edilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Fazla kadrolar iptal ediliyor

Mevcut amir rütbeleri için ihdas edilen kadro sayılarının, her amir rütbesi için öngörülen azami kadro sayısından fazla olması halinde, bu fazlalık giderilinceye kadar, boşalan kadrolar herhangi bir işlem yapılmaksızın iptal edilmiş sayılacak.

Zorunlu bekleme süreleri değişiyor

Polis amirlerinin rütbelerde ve meslek derecelerinde zorunlu en az bekleme süreleri değişecek.

Emekliye sevk

1 Ocak 2015 itibarıyla; 1. sınıf emniyet müdürü rütbesinde bulunanlardan emniyet genel müdür yardımcısı, teftiş kurulu başkanı, Polis Akademisi başkanı, özel güvenlik denetleme başkanı, birinci hukuk müşaviri, daire başkanı, il emniyet müdürü, emniyet müşaviri, polis eğitim merkezi müdürü, polis moral eğitim merkezi müdürü, akademi başkan yardımcısı, polis amirleri eğitimi merkezi müdürü, teftiş kurulu başkan yardımcısı, teftiş kurulu grup amiri, polis meslek yüksek okulu müdürü, polis meslek eğitim merkezi müdürü ve polis eğitim merkezi müdürü kadrolarında bulunanlar dışında kalanlarla ikinci, üçüncü ve dördüncü sınıf emniyet müdürü rütbesinde bulunanlardan emeklilik veya yaşlılık aylığı bağlanabilmesi için gerekli şartlara haiz olanlar, kanun yürürlüğe girdikten sonraki 6 ay içinde Yüksek Değerlendirme Kurulu`nun teklifi ve İçişleri Bakanı`nın onayıyla resen emekliye sevk edilebilecek.


Devlet Personel Başkanlığına atama yetkisi

Düzenlemenin yürürlüğe girmesinden önceki son 5 yıl içinde yetkili disiplin kurullarınca meslekten veya devlet memurluğundan çıkarma cezasıyla tecziye edilmesi gerektiği halde ceza verme yetkisi zaman aşımına uğradığı için cezalandırılamayan emniyet teşkilatı personelinden müdür ve üstü kadrolarda olanlar kamudaki araştırmacı unvanlı kadrolara, diğerleri Devlet Personel Başkanlığı`nca tespit edilen kadrolara atanacak.

Polis Akademisi de boşalıyor

Polis Akademisi`ndeki bin 300 öğrenci de YÖK`ün belirleyeceği iktisadi ve idari bilimleri fakültelerine gönderilecek. Polis akademisindeki 400 yabancı öğrenci de belirlenecek başka bir okulda eğitimlerine aynı şekilde devam edecek. Yabancı öğrencilerin durumları ülkelerinin Ankara`daki büyükelçilikleriyle görüşüldü, hak kaybı yaşamayacakları bilgisi verildi. Polis Akademisi`ndeki 193 öğretim üyesi de boş bulunan akademik kadrolarda değerlendirilmek üzere YÖK emrine verilecek

Bu haberler de ilginizi çekebilir