• DOLAR 32.499
  • EURO 34.974
  • ALTIN 2436.193
  • ...
Karlıova`da Kırım Kongo eğitimi verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Karlıova Toplum Sağlığı Merkezi yaklaşan yaz aylarında Kırım Kongo vakalarının önüne geçmek için bir dizi eğitim programları hazırladığını duyurdu. Toplum Sağlığı sorumlu hekimi Dr. Dilara Lahut, bölgemizde sıklıkla rastlanan Kene ısırmalarına bağlı Kırım Kongo hastalığına dikkat çekerek bu hastalığın önüne geçmek için bir takım çalışmalar başlattıklarını söyledi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Lahut, “Göreve başladığım günden itibaren bölgemizde yaşanan Kırım Kongo vakaları dikkatimi çekti. Yaşanan Kene ısırmaları, dikkate alınması gerektiği bir konu ve bundan dolayı vatandaşlarımızı konu hakkında daha çok bilinçlendirmenin gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

Yapılacak çalışmaları anlatan Lahut, öncelikle personelin Kene vakaları konusunda nasıl davranılacağı ve hangi müdahalede bulunulması gerektiği konularında eğitimler verdiklerini ifade ederek “Çalışmalarımızın bir sonraki ayağında ise vatandaşlarımıza Kırım Kongo hakkında bilgilendirme toplantıları gerçekleştireceğiz.” ifadelerinde bulundu.

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi; kene ısırmasından 3-14 gün sonra, ateş, üşüme, titreme, yaygın kas ağrıları, baş ağrısı, yüzde ve gözde kızarıklık, bulantı, kusma ve ishal belirtileriyle başlayıp, kanamalarla ölüme kadar gidebilen bir hastalık olarak tarif ediliyor. Sıklıkla Mart-Eylül ayları arasında, en çok ise Temmuz ayında görüldüğü belirtiliyor. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir