• DOLAR 32.598
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2509.459
  • ...
DÜ'de 5'inci Ulusal Tıp Kongresi gerçekleşti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dicle Üniversitesi ile Hücresel Tedavi ve Rejeneratif Tıp Derneği işbirliği ile 5’inci Ulusal Hücresel Tedaviler ve Rejeneratif Tıp Kongresi, Dicle Üniversitesi kongre merkezinde gerçekleşti.

Kongrede son yıllarda önem kazanan kök hücre tedavileri ile ilgili güncel bilgiler tartışıldı. Birçok ilden gelen bilim insanı, kök hücre konusunda bilgilerini paylaştı.

Dicle Üniversitesi Hematoloji Kliniğinin önemli çalışmalar yaptığını bildiren Hücresel Tedavi ve Rejeneratif Tıp Derneği Genel Sekreteri Mehmet Ali Özcan, “Hematoloji alanında birçok yenilik ve en iyi doktorlar Dicle Üniversitesi tarafından ortaya çıkarıldı. Bu kongrenin Diyarbakır’da olması da önemli bir ayrıcalıktır. Kongrenin verimli geçmesini temenni ediyorum.” dedi.

Son yılların popüler konusu olan hücresel tedavinin Dicle Üniversitesinde konuşulmasının kendilerini çok sevindirdiğini belirten Kongre Sekreteri ve Dicle Üniversitesi Hematoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Orhan Ayyıldız, “Hücresel tedaviler tıbbın her alanına giriyor. Tüm dünyada eş zamanlı olarak böyle konuların Diyarbakır'da da tartışılmasını ve bilim adamlarının dikkatine sunulmasını önemli buluyorum. Ülkemizde 5’incisi yapılan bu ulusal nitelikli kongreyi Diyarbakır'da düzenleyen Hücresel Tedavi ve Rejeneratif Tıp Derneğine teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Kongre toplamda 7 oturum ve 13 konu başlığı altında 3 gün sürdü. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir