• DOLAR 32.489
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2433.765
  • ...
'Belediyelerin sorumsuzluğu, esnaf ve vatandaşı mağdur etti'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eyyübiye ilçesi Yıldız Meydanında bir vatandaşın alt yapı sorununu gidermeye çalışan belediye ekipleri, kazdığı çukuru tamamen kapatmayınca çevredeki esnaf mağdur oldu. Kazılan çukurun kapatılmamasına tepkili olan esnaf Mücahit Orhan, belediye yetkililerine çağrıda bulunarak, sorunlarının gidermesini istedi.

Orhan, mağdur olduklarını ifade ederek,  "Mağdur duruma düşmemizin sebebi belediyelerin ortak bir kara almamalarıdır. Burada bir kanal çalışması yapıldı, Eyyübiye Belediyesi tarafından açıldı, alt yapı işlemi bittikten sonra üst yapısı kaldı. Bize Haliliye Belediyesi tarafından yapılacağını söylediler. Haliliye Belediyesine başvurduk ve yamayacaklarını söylediler, Eyyübiye ’ye gönderdiler, Eyyübiye Belediyesi aynı şekilde Haliliye ’ye ait olduğunu söyledi. Biz ne yapacağımızı bilmiyoruz yani, öylece kaldık. Acaba bizde başka bir belediyemi açalım kendi başımıza. Eğer o yapmıyorsa bu yapmıyorsa bu belediyeler ne için kurulmuştur." Dedi.

Esnafın 15-20 gündür mağduriyet içinde olduğunu dile getiren Mücahit Orhan, "Bu kir toprağın hepsi içeri geliyor, müşterilerimiz buradaki kötü kokudan dolayı içeri giremiyor. Biz bu belediyeye destek çıktık diye bize bunumu yapacaklardı. Fen işlerini aradık fayda etmedi, Eyyübiye Belediyesi’ni aradık fayda etmedi, Haliliye belediyesine gidiyoruz, onlarda biz yapmıyoruz diyor, ön yollar tek bizimdir ara sokalar bize ait değil. Kimse bir şey yapmazsa biz burayı betonla kapatacağız. Bir an önce bizi bu sakıntıdan kurtarmalarını istiyoruz." İfadelerine yer verdi.

Olaya tepkili olan bir başka esnaf Eyüp Küçük ise, ‘1-2 gün içerisinde halledeceğiz dedikleri işi bir aydır yapmadıklarını ifade ederek, tepkisini dile getirdi.

Eyüp Küçük daha sonra, “Bir ay önce bir dükkân için burayı kazdılar, su hattını buldular, onu hallettikten sonra dediler ki en kısa zamanda gelip yarın, öbür gün burayı yapacağız. Bir ay oldu, ne müdürleri bıraktık, hiçbir yeri bırakmadık, kime gittikse o diyor burası Eyyübiye ‘ye ait, diğeri diyor burası Büyükşehir Belediyesine ait, öbürü diyor burası bize ait değil biz bilmiyoruz. Yani burayı boş bırakıp gittiler. Urfa’nın en işlek yeri, Yıldız Meydanı semti, böyle bırakılır mı, yani ben buna hayret kalıyorum. Ondan sonra dükkânın içinde belediye kanalizasyon bağlamış,  başta fareler olmak üzere her şey çıkıyor buradan. Bunun böyle olmaması lazım.”  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir