• DOLAR 32.482
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2442.57
  • ...
Suriyeli çocuklara ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Diyarbakır’a sığınan Suriyeli çocuklara, Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından, ağız ve diş sağlığı taraması yapıldı.

Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Ağız ve diş eti hastalıkları bugün bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de en sık rastlanan sağlık sorunudur. Türkiye Halk Sağlığı Kurumumuzun 2014-2017 yılları arasında yapacağı faaliyetleri kapsayan Stratejik Plan kapsamında koruyucu ağız ve diş sağlığı hizmetlerini geliştirerek sürdürmek ve bu hedefe ulaşmak için öğretmenlere, ebeveynlere ve öğrencilere yönelik ağız ve diş sağlığı farkındalık eğitimlerinin yapılması, ağız ve diş sağlığına dair tarama programları planlanmıştır.” denildi.

“234 Suriyeli öğrenciye hizmet verildi”

Açıklamanın devamında, “Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürlüğünce Ülkede misafir olarak bulunan Suriyeli okul çağı çocuklarına yönelik ağız ve diş sağlığı tedavisi ile diş fırçası ve diş macunu dağıtımı yapıldı. Bunun ilk çalışması olarak da Doktor İnci Sobi Yavaş, Toplum Sağlığı Hizmetleri Şubesi Diş Hekimi Doktor Mehmet Efe koordinatörlüğünde; Bağlar, Kayapınar, Yenişehir ve Sur İlçeleri Toplum Sağlığı Merkezleri Diş Hekimleri ile Ağız ve Diş Sağlığı Eğitim Birimi personelleri tarafından Bağlar ilçesi Nesrin Ünügür İlköğretim okulunda öğrenim gören 234 Suriyeli öğrenciye ağız ve diş sağlığı eğitimi ve taraması yapılarak diş fırçası ve diş macunu dağıtımı gerçekleştirilmiştir.” ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir