• DOLAR 32.602
  • EURO 34.813
  • ALTIN 2503.559
  • ...

Diyarbakır ve Şanlıurfa’da 84 milyon liralık bir kaynağı esnafa hibe olarak veren Karacadağ Kalkınma Ajansı, bu yıl yapacağı mali destek programlarını Diyarbakır’da tanıttı. 2015 Yılı Mali Destek Programları Tanıtım Toplantısı, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan yardımcısı Kutbettin Arzu’nun katılımıyla gerçekleşti.

Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın 2015 yılı proje çağrısını tanıtmak amacıyla toplandıklarını aktaran Vali Aksoy, “2010 yıllından itibaren faaliyete başlamış olan ajansımız bölgemizin ekonomi, sosyal ve kültürel alanda kalkınması adına bugüne kadar önemli çalışmalar geliştirdik. 500'den fazla projeye 80 milyonu aşan bir katkı ile Diyarbakır ve Şanlıurfa illerimize katkılar sundu. Kalkınma ajansları bölgenin kalkınması için bölgeler arasındaki farklıları kaldırmak amacı ile kurulmuş olan organizasyonlardır. Türkiye genelindeki 26 kalkınma ajansından birisi de Şanlıurfa ve Diyarbakır illerini kapsayan Karacadağ kalkınma ajansıdır.” dedi.

“Ajansımız projelere destek aktarıyor”

Kalkınma ajansının birçok alanda çalışmalar gerçekleştirdiğini kaydeden Vali Aksoy, “Özellikle başta KOBİ’ler olmak üzere birçok kurum ve kuruluşumuza katkı sunan ve bu amaçla bölgedeki istihdamı artırıcı, ekonomiyi canlandırıcı önemli katkılar sağlayan kurumlarımızdan biridir.  Kalkınma ajanlarımız sadece proje çağrısına çıkan ve onlara katkı sağlayan kurumlar değil, bunların dışında doğrudan faaliyet kapsamı içerisinde birçok projeye katkı sunan, teknik destek kapsamı içerisinde birçok çalışmaya katkı sunan ve güdümlü proje olarak adlandırdığımız büyük bazı projelere katkı sunan bir ajanstır.” ifadelerini kullandı.

“Projeler 4 ana başlıktan oluşuyor”

Kalkınma Ajansının bölgeyi kalkındırma amacı taşıdığını belirten Vali Aksoy son olarak şunları söyledi: “28 milyonluk bir kaynağı Diyarbakır ve Şanlıurfa illerinde kullanmış olacağız. Bu projeler 4 ana başlıktan oluşuyor. KOBİ destek programı, yenilebilir enerji mali destek programı, sanayi altyapısı destek programı ve bölgemiz için önem taşıyan turizm ve kentsel mali destek altyapı programı 4 ana başlıkta bu projeleri kalkınma ajansımıza sunduğumuz takdirde ve bağımsız uzmanlar tarafından bunlar geçer not aldıktan sonra bunlar değerlendirmeye alınacak ve gereken katkıları almış olacaklar.” şeklinde konuştu. (Emrah Deniz, Ali Fidancı - İLKHA)