• DOLAR 32.331
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2299.603
  • ...
Diyarbakır'da hayvancılıkla ilgili proje toplantısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde bölge illerinin de katılımıyla “Damızlık Erkek Materyal Alımı ve Süt Sığırcılığı Projeleri” konulu toplantı yapıldı.

Diyarbakır’da DAP-GAP-KOP-DOKAP ve GAP-DAP Süt Sığırcılığı projeleri kapsamında dokuz ili kapsayan bölge toplantısı, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıya İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, İl Müdür Yardımcısı Sedat Ildız, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü Hamdullah Güven, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Hayvancılık Genel Müdürlüğünde görevli Ziraat Mühendisleri Nejat Aydın, Gürsel Odabaşı ve Adıyaman, Batman, Gaziantep, Mardin, Kilis, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak illerinden gelen Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürleri ve iki teknik eleman katıldı.

Toplantıda; DAP-GAP-DOKAP-KOP inşaat yapımı, tadilatı ve Erkek Damızlık(Boğa, Koç,Teke) hayvan alımı ile Güneydoğu ve Doğu Anadolu gebe düve alımı süt sığırcılığı projeleri kapsamında hayvancılık yatırımlarının desteklenmesine ilişkin uygulama rehberlerinde görülen aksaklıkların giderilmesine yönelik çözüm önerileri konuşuldu. Mevcut sorunlar tespit edilmeye çalışılarak sorunların çözümü için Bakanlıkça ileriki tarihlerde düzenlenecek ve otuz beş ili kapsayacak toplantıda sorunların ele alınarak, çözüme kavuşturulması gerektiği konusunda fikir birliğine varıldı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir