• DOLAR 32.595
  • EURO 34.86
  • ALTIN 2507.88
  • ...
Mardin`de bir doktor daha saldırıya uğradı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Devlet Hastanesi'nde Deri ve Zührevi Hastalıklar Uzmanı Dr. Seydo Homan, sıra beklemek istemeyen 76 numaralı bir hasta tarafından fiili ve sözlü saldırıya uğradığını ileri sürdü.

Mardin Tabip Odası üyeleri ve bazı sağlık çalışanları, Mardin Devlet Hastanesi önünde düzenledikleri eylemde doktora saldırı girişimini protesto etti. Burada açıklamada bulunan Mardin Tabipler Odası Şube Başkanı Kamuran Yıldırım, son bir ay içinde sadece Mardin`de görevli 4 doktorun basit gerekçeler ile şiddete uğradığını ileri sürdü.

Sağlıkta sorunların yaşandığını bunun nedeninin doktorlar olmadığını belirten Yıldırım, "Her açıklamamızın başında tekrarladığımız gibi maalesef sağlıkta şiddet konusuna kamuoyunun dikkatini çekmek için bir kez daha huzurunuzdayız. Son bir ay içinde Sadece Mardin Devlet Hastanesinde 3 doktor arkadaşımız çok basit gerekçelerle maalesef saldırıya uğradı. En son yaşadığımız ise tam bir trajedikomik bir olay. Artık gerçekten ne diyeceğimizi biz de bilemiyoruz. Halkımızın kafasında yaratılan doktor ve sağlıkçı imajı ne hale gelmiş biz de bilemiyoruz. Bizden olağanüstü yeteneklerde bütün sorunlarını en kısa zamanda ve en zahmetsiz şekilde karşılanmamız istenmektedir. Oysaki poliklinik kapısında 76.sıradaki bir arkadaşımız bir an önce beni al hastamı al almazsan şiddete uğruyor arkadaşlar. Buna artık nasıl bir cevap vereceğiz.” dedi.

Dünya Sağlık Örgütünün verilerine göre bir doktorun günde 20'nin üzerinde hasta bakmaması gerektiğini bildirdiğini söyleyen Dr. Yıldırım, “Biz diyoruz ki Ülke koşularımız buna uygun değil bu düzeyde bir alt yapı yok. Ama 76. sıradaki hastaya da bunu bizim anlatmamız lazım. Bu ülkeyi yönetenler nasıl bir ortamda çalıştığımızı halka anlatmak zorundalar. Her şey güllük gülistanlık siz gidin size her türlü bakımı yapmak zorundadırlar biz bütün altyapıyı hazırladık. 7 gün 24 saat hizmetinizdedirler deyip hastaları bize gönderdiklerinde ve maalesef halkımız istediği belki nitelikte sağlık hizmetini alamadığında direk sorumlusunu biz hekimler olarak görüyor. Sağlıkta yaşanan sıkıntıların sorunları doktorlar değildir. Hemşireler değildir. Sağlık çalışanları değildir. Bunlar ellerinden gelen şeyi seferber ederek günde bazen 70-80 hatta 150`ye varan hastalara bakarak ancak bu kadar hizmet üretebiliyorlar. Sıkıntı ve sorun sağlık kurumları ve çalışanlarını ticari, rantsal, performans sistemi, piyasa açılma, kar marjına dayanan sizi müşteri olarak gören sağlık siteminin kendisindedir.” dedi.

Hasta tarafından saldırıya uğrayan Dr. Seydo Homan hastane önünde yaptığı açıklamada poliklinikte çalışırken sırasını beklemek istemeyen bir hastanın hem fiili hem de sözlü saldırısına uğradığını söyledi.

Burada sağlıklı bir ortamda sağlık hizmeti veremediklerini kaydeden Homan, "Biz artık bu şartlarda çalışamıyoruz. Şevkimiz kırılıyor, hasta bakmak istemiyoruz. Saldırıya uğrayan bir insan psikolojisi böyledir. Buna bir çözüm bulmak lazım." dedi.

Saldırıda bulunmak isteyen hastadan sıra bekleyen diğer hastalar tarafından kurtarıldığını aktaran Homan "Beni koruyan hastalardı. Hastalara teşekkür ediyorum. Hastalar, o kişinin eline aldığı malzemeleri bana fırlatmasını engelledi. Küfrederken ağzını kapatmaya çalıştılar." diye konuştu. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir