• DOLAR 32.334
  • EURO 35.087
  • ALTIN 2296.392
  • ...
Rusya`da 50 İslami kitabın yasağı kaldırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya Orenburg Bölge Mahkemesi, 2012 yılı içerisinde Leninsky ilçe Mahkemesi tarafından alınan 68 İslami kitabı yasaklayan kararı kısmen iptal etti. Böylece Müslümanlar için önemli 50 eser yasaklı listeden çıkmış oldu.

Orenburg Bölge Mahkemesi`nin kararıyla yasak listesinden çıkarılan kitaplar arasında İmam Nevevi`nin 40 Hadis ve Riyazus Salihin eserleri ile Rusya Müslümanları arasında çok sevilen Elmir Guliyev ve Şamil Alyautdinov gibi yazarların eserleri de bulunuyor.

Rus mahkemesinin bu kararı bazı İslami kitapların halen yasak kalmasına rağmen Rusya Müslümanları için önemli bir gelişme. Dava avukatları, 2012 yılından bu yana ülkedeki Müslümanlar bu hukuk dışı yasaktan dolayı büyük zorluklar yaşadığını belirtti.

Kalan 18 yasaklı eser için de Orenburg Bölge Mahkemesi başkanlığına itiraz hakkı bulunuyor. İtirazı kitap yazarları ya da kitapları yayınlayan yayınevlerinin temsilcilerinin yapmaları gerekiyor.

Mahkemenin kararı verildiği gün yürürlüğe girdi. Rusya Adalet Bakanlığı 50 İslami kitap hakkında yasak kararının kaldırılması kararını aldıktan sonra kara listeden silinecek. Dava avukatlarına göre bu sürecin yaklaşık 2 ayda tamamlanması bekleniyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir