• DOLAR 32.625
  • EURO 35.27
  • ALTIN 2501.828
  • ...
Kürt meselesinin çözümünde İslami yapılar yer almalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da 7-8 Mart`ta  düzenlenecek ‘Kürt sorununa İslami çözüm` çalıştayı öncesi açıklamalarda bulunan çalıştayın tertip üyelerinden Beşir Şimşek, amaçlarının 90 yılı aşkındır var olan sorunlara İslami perspektifte bir çözüm üretmek olduğunu ifade ederek, çalıştayın halkların kardeşliğine vesile olacağını vurguladı.

7-8 Mart`ta gerek bölgede ve gerekse de bölge dışındaki birçok STK`nın bir araya gelmesiyle Diyarbakır`da ‘Kürt sorununa İslami çözüm` konulu çalıştayı düzenleyeceklerini söyleyen Şimşek, “Bu çalıştaydan amacımız, gerek bölgemizde gerekse de Türkiye`nin tamamında tamamen sistemden kaynaklanan ve 90 yılı aşkındır var olan sorunlara İslami perspektifte bir çözüm üretmektir. Hususen bölgemizdeki ve son zamanlarda adına çözüm süreci denilen Kürt sorunuyla ilgili hükümet ve HDP/PKK arasında bir pazarlık söz konusudur. Kısacası Müslüman Kürt halkına yönelik bir çözümden bahsediliyor ama hakikatte Müslüman Kürt halkı bu işin içerisinde yoktur. Masanın bir ucunda Hükümet, diğer ucunda tamamen Müslüman Kürt halkının değerlerinden uzak bir yapı olan HDP/PKK arasında bir pazarlık yapılıyor.” dedi.

“Müslüman Kürt halkının Kürt sorununda bir etki ve görüşü yoktur”

Müslüman Kürt halkına bir elbise giydirilmek istendiğini belirten Şimşek,“Müslüman Kürt halkının bu işin içerisinde bir etkisi ve görüşü yoktur. Bizler İslami STK`lar olarak bu amaç doğrultusunda bir araya geldik ve Müslümanların örgütlü olduğu, birlik ve beraberlik içerisinde olduğu, dolayısıyla eğer Kürt sorununa ve Müslüman halkın sorununa bir çözüm üretilecekse mutlaka bu işin içerisinde Müslümanların yer alması gerektiğine inanıyoruz. Bundan dolayı diyoruz ki, Kürt halkının temsilcisi sadece PKK değildir. Dolayısıyla İslami STK`lar bu işin içerisinde olmak zorundadır. Zira biz inanıyoruz ki, Müslüman halkın sorunları ancak İslam ile çözülebilir. Bu amaç doğrultusunda bir araya geldik ve ilk etapta çalıştay kararını aldık. Allah izin verirse 7-8 Mart`ta bu çalıştayımızı yapacağız.” diye konuştu.

“Müslüman Kürt halkının sorunlarına çözüm getirmesi konusunda yolumuza devam edeceğiz”

Müslüman Kürt halkının sorunlarının masaya yatırılacağı ve üzerinde konuşulacağı bir çalıştay olacağını vurgulayan Şimşek, “İnanıyoruz ki, bu hususta bütün Müslümanların söyleyecek sözleri vardır. Bu çalıştayın faydalı olacağına inanıyoruz. Hedefimiz bir çalıştaydan ibaret değil, Allah izin verirse çalıştaydan sonra da Müslümanların birlikte hareket etmesi, birlik ve beraberlik içerisinde bu yola devam etmesi, Müslüman Kürt halkının sorunlarına çözüm getirmesi konusunda yolumuza devam edeceğiz. İlk başta bizim amacımız ve hedefimiz budur. Belki bölgedeki ve Türkiye genelindeki İslami STK`ların el ele vermesi ilk kez bu kadar kapsamlı bir şekilde söz konusu oluyor. Bu da çok sevindirici bir durumdur.” ifadelerini kullandı.

“Müslümanlar parça parça olduğu için farklı yerlere savruldular”

Şimşek, açıklamanın devamında şunları kaydetti: “Hakikaten uzun yıllar sonra Müslümanların bir araya gelerek Kürt halkının sorunlarıyla ilgili bir masa etrafına oturması ve omuz omuza vermesi, neler yapabilirizin arayışı içerisine girmesi çok değerlidir. Bu inşallah hem bu sorunların çözümünde büyük katkı sağlayacak, hem de Müslümanların bir araya gelmesi, birlikte hareket etmesi ve bu birlikteliğin fotoğrafını Müslüman halka göstermesi açısından çok önemlidir. Müslüman halkımız belki bugün bugüne kadar bu tür bir fotoğrafla karşılaşmadıkları için, Müslümanların parça parça olmasından dolayı her bir Müslüman farklı bir tarafa savruldu.”

“Çalıştayımız, halkların kardeşliğine vesile olacaktır”

“Ama inşallah Müslüman camiaların birlikteliğini gören Müslüman halkımız artık yönünü mukaddesatına, Müslüman kardeşine çevirecektir” diyen Şimşek, çalıştayın umut verici ve halka da umut olacağını söyledi. Şimşek,“Ümit ediyoruz ki, çalıştayımız bundan sonra da Müslümanların birlikteliğinin devam etmesi bu manada Müslüman halkımıza faydalı olacaktır. Kardeşliğimizin pekişmesine, aramızdaki ufak tefek de olsa sorunların giderilmesine de inşallah bir katkı sağlayacaktır. İnanıyoruz ki, bu amaçlardan dolayı çalıştayımız her yönüyle hayırlı olacaktır, insanlarımızın kardeşliğine vesile olacaktır, halkımızın barışına vesile olacaktır. Bütün toplumun bu fitnelerden kurtuluşuna vesile olacaktır. Niyetimiz hayırdır ve inşallah sonuçta hayır olacaktır.” şeklinde konuştu. 

  (M. Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir