• DOLAR 32.421
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2441.32
  • ...
Ceyhan`da şehitler anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ceyhan İlim-Der tarafından dernek binasında Şubat ayı şehitleri ve şehadet konulu bir etkinlik düzenlendi. Programın yapıldığı salon İslam şehitlerinin fotoğraflarıyla süslenirken her yaştan katılımın olduğu görüldü.

Etkinlik Zülfü Şahin`in okuduğu kuran tilaveti ile başladı. Ardından Dernek Başkanı Sedat Bahadır, Şubat ayında şehadete kavuşan şehitleri anlattı.

Konuşmasında İslam coğrafyasında yıllardan beridir katliamların devam ettiğine ve bu sıkıntıların da Müslümanların silkelenmesine vesile olduğuna değinen Bahadır, ‘`İslam ümmeti içerisinde gerçekten öyle dava adamları çıkıyor ki Müslümanların şerefini ve izzetini koruyor. Uyuklamış ümmeti kanlarıyla ayağa kaldırıyor, şehitlerimizi yâd etmek onları anlatmak bizim için bir borçtur ve şereftir. İnşallah her Şubat ayında İslam ümmetinin şehitlerini yâd etmeye edeceğiz.`` dedi.

Etkinlik 6-7 Ekim saldırılarında vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarını anlatan bir sinevizyon gösterimi ve ezgilerle devam etti. Program okunan duayla son buldu. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir