• DOLAR 32.568
  • EURO 34.856
  • ALTIN 2428.624
  • ...
Suriyeli baba ailesine bakmak için iş istiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçim ve can güvenlikleri kalmayınca çareyi memleketlerini terk etmekte bulan Suriyeli Müslüm ailesi, yerleştikleri Batman`da yaşadıkları sorun ve sıkıntıların giderilmesi için yetkili ve hayırseverlerden yardım bekliyor.

Serêkaniyê`de ikamet eden 3 çocuklu Şevax Mustafa Müslüm (30) ile Nuha Ahmet Müslüm (25) çifti ülkelerindeki iç savaştan sonra yaşanan sıkıntılardan dolayı gelip Batman`a yerleşti.

19 Mayıs Mahallesi 922 Sokak`ta ikamet eden Müslüm ailesi, evlerine bombaların isabet etmesiyle memleketlerinden çıktıklarını, özellikle savaştan sonra da yaşanan geçim ve can korkusundan ötürü memleketlerini terk ettiklerini belirttiler.

Üç çocuk annesi Nuha Ahmet Müslüm, “Serêkaniyê`den geldik. Evimize bombalar isabet etti. Memleketimizde geçimsizlik ve yoksulluk başladı. Batman`a gelmişiz durumumuz hala da çok kötü. Çok zor durumdayız. Eşim iş bulamayınca kira, fatura ödemeleri ve eve ekmek getirmekte sıkıntı yaşıyor. Geçimimiz olması için yetkili ve hayırseverlerden eşim için iş bulmada yardımcı olmalarını istiyorum. Bir aydır Batman`dayız, perişan bir haldeyiz bizlere sadece Umut-Der bir defa yardımda bulundu. Yetkili ve hayırseverlerden Allah rızası için yardımcı olmalarını bekliyoruz.” dedi. (M. Sait Çelik - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir