• DOLAR 32.495
  • EURO 34.599
  • ALTIN 2492.268
  • ...
Müslümanlara cihadı unutturmak istiyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Antalya Umut-Der şehadet ayı münasebeti ile dernek binasına şehadet programı düzenledi. Yoğun katılımın olduğu programa konuşmacı olarak Doğruhaber gazetesi genel yayın yönetmeni Mehmet Göktaş katıldı.

Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda, konuşan Göktaş, şehid, şehadet ve cihad kavramları üzerinde durarak Müslümanlara cihadın unutturulmak istendiğini belirtti.

Gerçek manada cihadın şehitlerden öğrenileceğini ifade eden Göktaş, "Bugün şehit olanlar bırakın dünyevi arzuları kendisine helal olan şeyleri de bırakarak Allah yolunda canını vermektedir. Şehitler ana-babalarının mirasını, eşini, arabasını, her şeyi bırakıp Allah`a gitmişlerdir. Allah yolunda cihat edenler bütün eğitimlerini, diplomalarını almışlardır ve her şeyden geçmişlerdir." dedi.

Allah`u Teâla`nın cennet karşılığında insanların malını ve canı ile ticaret yaptığını belirten Göktaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Allah Kur`an`da, 'Ey iman edenler, size elim verici bir azaptan kurtaracak bir ticaret göstereyim mi?' diye buyuyor. Bu münasebet ile Allah insanlar ile iletişime geçiyor. Cennet veriyor, onun karşılığında insanların malını ve canını alıyor bu insanoğlu için en büyük lütuftur. Eğer bu iletişim olmasa idi halimiz nice olurdu. Çünkü Allah`ı unutan topluluklar kadar kötü hiçbir topluluk yoktur. Ve bunu da unutmamak gerekiyor. Eğer bir yerde, bir toplulukta, bir ailede, bir ümmetin içinde Allah ile alış-veriş yapılıyorsa iyi biliniz ki, oraya Allah`ın dini yeniden geliyor ve oraya hâkim olacaktır."

Program Osman Küçükaydın`ın yaptığı dua ile son buldu.

 (Necmi Durmazer - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir