• DOLAR 32.507
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2444.034
  • ...
Cizre`ye gönderilen 500 çevikkuvvet ne anlama geliyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İlk olarak terör, istihbarat ve toplumsal eylemler konusunda uzman Emniyet Müdürü Celal Sel'i Şırnak'a İl Emniyet Müdürü olarak atadı. Seçim öncesi PKK'nın ve derin yapıların Cizre üzerinden provokasyona devam edecekleri bilgisi üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü bir adım attı.

SEÇİM SONUNA KADAR GÖREV YAPACAKLAR
Sokakları savaş alanına çeviren örgütün eylemlerine karşı İstanbul, İzmir ve Ankara Çevik Kuvveti'nden 500 polis Cizre'ye gönderiliyor. Toplumsal olaylar konusunda uzman ve eğitimli personel olan İstanbul, Ankara ve İzmir Çevik Kuvvet personeli olaylar öncesi ve sonrası denetimlerini sokaklarda sürdürecek. 500 polis seçim sonuna kadar bölgede güvenliği sağlayacak.

NELER OLMUŞTU?

Hatırlanacağı üzere 27 aralık sabahı saat 03.00'de dağdan inen PKK'lılar ile şehir yapılanması YDG-H militanları uzun namlulu silahlarla dindar halka saldırmıştı. 10 saatten fazla devam eden saldırılarda 1 Hüda Par gönüllüsü katledilmiş hamile bir kadının bulunduğu bir ev de ateşe verilmişti. 500 çevikkuvvet polisinin cizre'ye gönderilmesi "Acaba PKK yine bir katliam mı planlılar?" sorusunu akıllara getirdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir