• DOLAR 32.344
  • EURO 35.12
  • ALTIN 2238.88
  • ...
İstanbul barajlarında son durum
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Veysel Eroğlu, "Geçen yıl Sapanca Gölü ile ilgili çok tenkit vardı. 'Ölüyor' dediler. 'Öldüğü falan yok, önümüzdeki yıl toparlar' dedim. Nitekim azami su seviyesine kadar yükseldi. Şu an Sapanca'da fazla su Çark Suyu'ndan Karadeniz'e akıyor" dedi.

Afyonkarahisar'da düzenlenen 'Tıbbi ve Itri Bitkiler Merkezi'nin Strateji ve Hedeflerinin Belirlenmesi Çalıştayı'na katılan akademisyenlerle Afyonkarahisar Tıbbi ve Itri Bitkiler Merkezi'ni ziyaret eden Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, tıbbi ve ıtri bitkilerin önemine değindi.

Tıbbi ve ıtri bitkilerin Türkiye'nin ihracatını geliştirecek çok önemli bir sektör olduğuna vurgu yapan Bakan Eroğlu, Türkiye'nin bitki çeşitliliğiyle bu alanda hızla güçleneceğini vurguladı. Tıbbi ve ıtri bitkilerin ilaç hammaddesi olmanın yanı sıra, alternatif tıp alanında da kullanıldığına dikkati çeken Bakan Eroğlu, sektörün gelişmesiyle merkezlerin sayısının da artmasının planlandığını aktardı.

Ziyaretin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Eroğlu, bahar aylarında da etkili yağışlar olduğunu hatırlatarak, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün başta valilikler ve belediyeler olmak üzere tüm kamu kurum ve kuruluşlarını uyardığını belirtti.

Yağışlarla barajların büyük oranda dolduğunu kaydeden Bakan Eroğlu, bu dönemlerde su biriktirmenin önemli olduğu kaydetti. 2015'te kuraklık yaşanmayacağını aktaran Bakan Eroğlu, şöyle dedi:

YÜZDE 100'E ULAŞTI
"Barajlarımız büyük ölçüde dolu. İstanbul'da geçen sene Sapanca Gölü'nde su seviyesi çok düşmüştü. Ama şu anda iyi durumda.

İstanbul'da barajlar yüzde 100'e yaklaştı. Şu an yüzde 96 seviyesinde. Geçen yıl Sapanca Gölü ile ilgili çok tenkit vardı. 'Ölüyor' dediler. 'Öldüğü falan yok, önümüzdeki yıl toparlar' dedim. Nitekim azami su seviyesine kadar yükseldi. Şu an Sapanca'da fazla su Çark Suyu'ndan Karadeniz'e akıyor. 'İstanbul'u susuz bırakmayacağız, merak etmeyin' dedik.

Ama bazıları gidip ellerinde metreyle baraj gölü rezervlerinde ölçüm yaptı. Halbuki biz sadece o barajlardan su vermiyorduk. Bizim A, B ve C planlarımız vardı. Onu bilmedikleri için vatandaşı tedirgin ediyorlardı."
Kaynak : DHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir