• DOLAR 32.341
  • EURO 35.216
  • ALTIN 2247.468
  • ...
Siverek'te 'Çözüm Süreci' konuşuldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siverek Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından, Siverek Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezinde, Gazeteci Nevzat Çiçek’in katıldığı "Çözüm Sürecinin Seyri ve STK'ların Çözüme Katkısı" konulu konferans düzenlendi.

Program dernek gönüllüsü Yakup Öztürk tarafından okunan Kur’an-ı Kerim ile başladı. Selamlama konuşmasını yapan dernek sorumlusu Mahmut Akyolcu, çözüm süreci ile ilgili dün hükümet ve HDP heyetinin görüşmesine dikkat çekerek, yaşanan gelişmeyi söyleyeceklerinin birçoğunu söylememe veya haklarını saklı tutma olarak değerlendiklerini söyledi.

Düzenlenen programda bir konuşma yapan Gazeteci-Yazar Nevzat Çiçek, “Rejimin çözüm sürecine ihtiyaç duymasının en önemli sebeplerinden birinin kitle iletişim araçları olduğunu söyledi.

Rejimin, Cumhuriyetin ilanı ile birlikte uyguladığı paradigmanın günümüzde iflas ettiğine dikkat çeken Çiçek, “Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve onun idarecileri bu paradigmanın bu şekilde gitmeyeceğini artık kendileri de görmeye başladılar. Bir zamanlar din meselesinden başladılar, İskilipli Atıf Hoca’dan, Şeyh Said’den,  Esad Erbilli Hazretleri’nden, İzmir suikastından,  Bolu, Düzce ayaklanmalarından, Dersim sürecinden hatta 1960 Sivas olayına kadar bir baskı sistemi ile bu sistemi ayakta tuttular. O zaman kitle iletişim araçları yoktu, o zaman insanların birbirleri ile etkileşimi yoktu. Şu an geldiğimiz noktada artık insanların birbirleri ile olan etkileşimini görüyoruz. Şu an mağarada yaşayan bir insan bile uydusunu takınca İstanbul’daki en lüks otelde yaşayan biri ile aynı hakka sahiptir. Devlet paradigması içerisinde siz baskıcı yöntemlerle bir şekilde bunu engelleme şansına sahip olabilirdiniz. Ama özellikle bu kitle iletişim araçlarının geliştiği bir yerde rejimin bunu gerçekleştirme şansı olmadı.” Dedi.

Cumhuriyet rejiminin sorunlu kurulduğuna dikkat çeken Çiçek, “ Cumhuriyet sorunlu kurulmasaydı, biz bugün Kürt meselesini, azınlıkları, Müslümanların meselesini, daha doğrusu normalleşme sürecini sancılarını bu kadar yaşamazdık. Ülkücü de Kürdü de Müslüman’ı da işkenceye uğradığını sistemden muzdarip olduğunu dile getiriyor.” şeklinde konuştu.

Programın sonunda Siverek-Der Başkanı Celal Koç tarafından Gazeteci Nevzat Çiçek’e plaket verildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir