• DOLAR 32.343
  • EURO 35.137
  • ALTIN 2240.81
  • ...
Kayseri`de Şehadet Gecesi etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kayseri Umut Eğitim ve Kültür Derneği (Umut-Der) tarafından ‘Şehitler Gecesi` konulu bir etkinlik düzenlendi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Tiyatro salonunda yapılan programa Araştırmacı Yazar Celalettin Sipahioğlu ve Sait Şahin konuşmacı olarak katıldı.

Program Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Şehadetin anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Araştırmacı Yazar Celalettin Sipahioğlu, “Şehadet bir hal dilidir, bir kal dili değildir. Şehadeti en güzel kelimelerle anlatmaya kalkışsak dahi, bu bir edebiyat olmaktan öteye geçmez. Şehadet ancak yaşandığı zaman ne olduğu idrak edilen, Allah`ın bir kula bahşedebileceği en yüce makamdır. Şehadet için bir sermayeye ihtiyacımız yoktur. Zihinlerini dünyalıkla dolduranların, Allah yolunda şehit olma noktasında sıkıntısı vardır.” dedi.

Ardından sahneye çıkan özlem ajans sanatçıları seslendirdikleri şehadet konulu ezgileriyle katılımcılara duygulu anlar yaşattılar.

“Dört şekil ölüm vardır”

Araştırmacı yazar Sait Şahin programda yaptığı konuşmasında, ölümün dört şeklinin olduğunu belirterek, “Bunlardan birincisi Allah yolunda öldürülmek, ikincisi Allah yolunda ölmek, üçüncüsü ölmek ve son olarak öldürülmektir.

Şehadet yeryüzünde Allah için yaşamaktır, Allah için ölmektir. Şehadet, karşılığı cennet olan büyük bir fedakârlıktır. İnsan fıtratı iki şey üzerine bina edilmiştir, bunlar sevgi ve korkudur. Sevgi sevilene meyletmek ona doğru gitmek, korku ise endişelerden kaçmaktır. Allah sevgisi dışında bir sevgi, insanı eninde sonunda helake götürür, Allah korkusu dışındaki korku  da insanı helake götürür. Zindan, ölüm, fakirlik, eziyet, işkence, açlık ve ölüm korkusu, Allah korkusundan çok olsa, bu da insanı helak eder.” ifadelerini kullandı.

Şahin`in konuşmasının ardından Sahneye çıkan Kayseri Umut-Der Çocuk İlahi Gurubu`nun seslendirdikleri ilahilerin ardından Program, Sami Göktaş hocanın okuduğu Dua ile son buldu.

Öte yandan etkinliğin düzenlendiği mekanda  muhtaç aileler yararına  kitap standı da açıldığı görüldü.

  (Fatih Gültekin – İLKHA)                                                              

Bu haberler de ilginizi çekebilir