• DOLAR 32.337
  • EURO 35.115
  • ALTIN 2233.908
  • ...
"Türkiye`de binlerce inançlı insanı fişlendi"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mustazaflar Cemiyeti Gaziantep Şubesi, Köy Komisyonu tarafından Tatlıcak (Cağıt) köyünde köy camiinde, cami cemaatine Eğitimci Salman Eren tarafından “Müslüman`ın şahsiyeti” konulu seminer verildi.

Bir Müslüman`ı şahsiyetli kılan, diğer insanlardan üstün tutan, akıllı ve şerefli kılan değerin onun inancı olduğunu vurgulayan Eren, “İnsan Allah`a iman ve O`na kulluk ile gerçek şahsiyetine kavuşur. Müslüman ise Allah`ın kendisine yüklediği sorumlulukları en iyi şekilde yerine getirmekle gerçek şahsiyetini kazanır.” dedi.

Müslüman`ın Rabbine karşı ihlas ve samimiyetle kulluk vazifesini elinden geldiğince ve en iyi şekilde eksiksiz olarak yerine getirmesi gerektiğini ifade eden Eren, “İnsan gayesinin ve idealinin yüceliğine göre kişilik kazanır, şahsiyet kazanır. Müslüman, Allah`ın âlemlere rahmet olarak gönderdiği Hz. Muhammed`in (sav) sünnetine göre hareket ederek ve bu gayeyle hareket eden Müslüman kardeşlerini kendine dost edinerek değer kazanır.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir