• DOLAR 32.433
  • EURO 35.355
  • ALTIN 2324.91
  • ...
'İslam' a ve halkımıza top yekûn savaş açıldı'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitim-Bir-Sen Mardin Midyat Şubesi tarafından 28 Şubat darbesinin yıl dönümü münasebetiyle yazılı bir basın açıklaması yayımlanarak darbeyle İslam’ a ve halka top yekûn savaş açıldığı ifade edildi.

28 Şubatta yaşanılan hukuksuzluklara dikkat çekilen açıklamada, “On binlerce insan fişlendi, binlerce öğretmen kılık kıyafet ve fişlemeler nedeniyle disiplin soruşturması geçirdi, binlerce öğretmenin görevine son verildi. Başörtüsü üniversitelerde tamamıyla yasaklandı. On binlerce kız öğrenci mağdur edildi. Birçok öğrenci üniversite öğrenimini terk etmek zorunda kaldı. İslam’a ve halkımıza ait ne varsa hepsine topyekûn savaş açıldı.” denildi.

“Darbeci generaller şu an serbest”

Açıklamanın devamında, “28 Şubatçılar bugün yargı önündedir.  Ancak mahkeme birçok kişinin müdahil olma talebini ‘doğrudan zarar görmemiş’ yaklaşımıyla geri çevirmektedir. 28 Şubat sürecinin medya, bürokrasi ayaklarının yargılanmasını beklerken önceki yıl gözaltına alınan ve tutuklanan darbeci generaller şu an serbest. Ancak 28 Şubat darbesinin mağduru olan pek çok isim hâlâ içerdedir. Bu kabul edilecek bir durum değildir.” ifadelerine yer verildi.

“Mağdur edilen kişilerin gerekli hak iadelerinin yapılmasının gerekliliğini bir kez daha vurguluyoruz”

Darbe mağdurlarına haklarının iadesi konusunda yetersiz davranıldığına dikkat çekilen açıklamada, “28 Şubat sürecinde yaşanan sıkıntıların, hak kayıplarının ve yaratılan mazlumiyetlerin izale edilmesi yolunda atılan adımları görüyor fakat yeterli bulmuyoruz. Bu anlamda bazı kamu personellerinin göreve iadesi yapılmışken bazılarının hâlen mağdur edildiğini ve göreve iadesi gerçekleştirilen kamu görevlilerinin özlük hakları ve maddi kayıpları konusunda herhangi bir çalışma yapılmadığını görüyoruz. Bu konuda bir an önce gereken adımların atılmasını ve mağdur edilen kişilerin gerekli hak iadelerinin yapılmasının gerekliliğini bir kez daha vurguluyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın sonunda, “28 Şubat sürecinde temel amaç dini değerlerin yozlaştırılması, itibarsızlaştırılması ve toplumun özünden uzaklaştırılmasıydı. Ancak bugünlerde uğruna büyük mücadeleler verilen başörtüsünün, günümüzde moda malzemesi haline getirildiğini, başörtülü ancak bilinçsiz bir nesil yetiştiğini görüyor ve bunun 28 Şubattan daha büyük yaralar açacağı kanaatini taşıyoruz. Bu anlamda anne babalardan başlayarak tüm toplumumuzu bu tehlike konusunda uyarıyoruz.” denildi.  (Adnan Oğuz- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir