• DOLAR 32.354
  • EURO 35.131
  • ALTIN 2304.141
  • ...
Geçici işçiler için şok karar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şeker Fabrikası Genel Müdürlüğünün dışarıdan 480 işçi alama kararına Muş Şeker-İş Şube Başkanı Fikret Sancar'dan tepki geldi. Sancar, Genel Müdürlük tarafından böyle bir kararın almasının, yaklaşık 20-30 yıldır Muş Şeker Fabrikasında emek veren işçilerde büyük hayal kırıklığına neden olduğunu söyledi.

Kamuoyunu işçilerin bu mağduriyetine karşı duyarlı olmaya ve sahip çıkmaya davet eden Sancar, "Şeker fabrikasında 20-30 yıldır geçici işçi olarak çalışan personel kadro beklerken Genel Müdürlüğün 480 işçiyi dışarıdan alma kararı, çalışanlar arasında büyük bir hayal kırıklığına sebep olmuştur. Hayatlarının en güzel dönemlerini, gençliklerini bu sanayiye veren bu kesime büyük haksızlık ve zulüm olacaktır. Karar mercileri hak ve adalet ölçülerinde hareket etmeleri sosyal bir görev ve hak adına bir zorunluluktur. Bu durum çalışma barışını bozacak ve gerileme evresine girmiş şeker sanayisine vurulan son darbe olacaktır." dedi.

217 bin işçiye kadro veren hükümetin vermiş olduğu bu kararla sektörde yıllardır emek veren 30-40 bin işçiyi dışarıda bıraktığını söyleyen Sancar, "Bu işçiler kadro alanlarla aynı yetenek ve aynı işi yaparlarken bu haktan faydalanamamışlardır. Tek kriter 6 ay sınırını geçmemeleriydi.  Oysa açık söylemek gerekir ki bu gariban kesimin ya siyasette, bürokraside ya da sendikada adamları olmadıkları için altı ay sınırı altında kalmışlardır. Adalet her kes için gereklidir her söz sahibinin empati yapıp geçici işçi arkadaşlarımızın yerine kendilerini koymalarını isteriz. Kimin elinden ne geliyorsa bu işçiler için yapmaları büyük fayda sağlayacaktır. Bizler gerekli yerlere mail ve faxlarla taleplerimizi arkadaşlarımızla beraber iletecek, Bu yanlıştan dönülmesi, yapılan yazışmaların geri çekilmesi için istekte bulunacağız. Öncelikle mevcut çalışanları kadroya geçirilmesi sonrasında yeni eleman alımına gidilmesi en doğru yol olacaktır." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir