• DOLAR 32.388
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2326.494
  • ...
İlk yardım eğitim semineri verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adalet Bakanlığına bağlı Denetimlik Serbest Bölge Yetkilileriyle yapılan görüşme sonucu, İl Sağlık Müdürlüğünce; Tarım İl Müdürlüğü Eğitim salonunda iki ayrı gün halinde, toplam 120 kişiye İlk Yardım Eğitim Semineri verildi.

Eğitim esnasında katılımcılara İlk Yardım Eğitimi teorik ve pratik olarak iki aşamada verildi. Seminerde, teneffüs yolunun tıkanmalarında, kırık-çıkık ve burkulmalarda, trafik kazalarında ve benzer konularda ilk müdahale teknikleri anlatıldı.

İlkyardım Eğitimini veren 112 AASH Şube Müdürü ve İlk Yardım Eğitmeni Mehmet Kasımoğlu, katılımcılara acil durumlarda nasıl bir müdahalede bulunulacağı ve nasıl davranmaları gerektiği sözlü ve uygulamalı olarak gösterdi.

Seminerde daha sonra sinevizyon gösterimi yapıldı.

İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi, eğitimleri alanların sağlıkla ilgili acil sorunlarla baş edebilecek ve nerde, ne zaman, ne yapılacağını bilecek yeterliliğe erişebilmesi amacıyla Temel İlk Yardım Eğitim Semineri verildiğini belirterek, her zaman bu tür projelere destek vereceklerini, bu eğitimlerin halkı bilinçlendirmek adına yararlı olacağını dile getirdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir