• DOLAR 32.572
  • EURO 34.724
  • ALTIN 2418.06
  • ...
Belediyeden çiftçilere yem desteği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İlk etapta merkez ilçelerden Şahinbey, Şehitkamil ve Oğuzeli`ndeki çiftçilerin yem desteği aldığı törende, toplam 973 çiftçiye 506 ton yem dağıtıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, geçen sene çok kurak bir dönem geçirdiklerini ifade ederek, son 57 yılın en yağışlı kışını geçirdiklerini söyledi. Gaziantep`in sanayi kentinin yanında tarım kenti de olduğunu dile getiren Şahin,  alın teri ile toprağını işleyen çiftçilere desteklerinin devam edeceğini belirtti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Genel Müdür Vekili İbrahim Özcan ise, Türkiye olarak hayvan yetiştiriciliğinde önemli bir mesafe kat ettiklerini belirtti.

Bakanlık olarak 10 milyarlık kaynağın yüzde 32`sinin hayvancılığa ayrıldığını belirten Özcan, artık çobanların eğitildiğini ve SGK`ları ile maaşlarının iyi bir konumda olduğunu dile getirdi.

Gaziantep bölgesinin küçükbaş hayvan yetiştiriciliğine uygun olduğunu ifade eden Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı İbrahim Yılmaz, belediye olarak daha önce tohum desteği verdikleri çiftçiye, şimdi de yem desteği verildiğini söyledi. Gaziantep bölgesinde 150 bin dolayında küçükbaş hayvanın bulunduğunu belirten Yılmaz, yemleri Tarım Kredi Kooperatifleri`nin ürettiği yemlerden aldıklarını kaydetti.

Küçükbaş Hayvan Yetiştiricileri Derneği Başkanı Haydar Demirezer de, insanlığın geçim kaynaklarının başında küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin geldiğini belirterek, dünyada küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde Kanada, Avusturya ve Yeni Zelanda`nın ilk üç sırada yer aldığı bilgisini  paylaştı.

Tören, çiftçilere yem dağıtımı ile son buldu.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir