• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Hastalar batıdan doğuya gelmeye başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara`da iki defa ameliyat olmasına rağmen beynindeki tümorü alınamayan Hasan Ali Jamal(28) isimli yabancı uyruklu hastaya, Batman`da özel bir hastanede yapılan operasyonla tümorün tamamı başarılı şekilde çıkarıldı.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Doç.Dr Bülent Önel, “Çözüm sürecinin bizim gibi buraya gelen doktorların üzerinde de etkisi oldu. Biz de daha rahatlıkla geri gelebiliyoruz, ailelerimizi getirebiliyoruz. Her şeyin barışçıl olması bizim için de önemli. Zaten kişiler arasında bir düşmanlık olduğunu hiçbir zaman düşünmedim. Hepimiz birbirimizle dostuz, arkadaşız. Bunda bir sıkıntı yok ama, şu  anda politik çerçevede de her şeyin yolunda gidiyor olması, buraya gelen hastalar için  de, bizim gibi buraya hizmet vermek için gelen doktorlar için  de oldukça iyi.” dedi.

Görev yaptığı hastanenin şartlarının iyi olması sebebiyle şehir dışından çok sayıda hastanın geldiğini belirten Önel, “Hastanenin hasta portföyü ve profili çok geniş. Şehir dışından, çok fazla, çevre illerden çok fazla hastamız geliyor. Tersine göç sözü gerçekten çok doğru. Irak`ın Kerkük kentinden gelen Hasan Ali Jamal (28) isimli hastamız, daha önce Ankara`da 2 büyük hastanede 2 ameliyat geçirmiş, beyin sapı tümörü hastası. Bu her iki ameliyatta da tümörün tamamı çıkarılamamış. Beynn sağındaki kısmı ameliyat sırasındaki aksaklıklar nedeniyle ameliyat durdurulmuş ve tümör içeride bırakılmış. Navigasyon cihazının da yardımıyla ve cerrahi tecrübelerimizle tümörün tamamı çıkartıldı. Hastamızın sağlık durumu oldukça iyi ve takip için yoğun bakım ünitesine alındı.” diye konuştu.

Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doktor Hakan Yakupoğlu ise şunları kaydetti: “Batman`da böyle bir cihazın olması tabii ki bize şöyle bir avantaj sağlıyor; Bu makine ile yapılacak ameliyatlar sayesinde Batman dışına, Ankara veya İstanbul`a artık hasta göndermiyoruz. Aksine oradan hasta alıyoruz. Bugün yaptığımız son ameliyat gibi. Daha önce Ankara`da 2 büyük hastanede ameliyat olmuş bir hastayı Batman`da çok rahatlıkla, çok iyi koşullarda ameliyat edebiliyoruz. Hasta şu anda yoğun bakımda, konuşuyor bizimle, eli kolu hareketli, bir felç durumu yok. Beyin sapında yapılan tümör ameliyatı, bütün hareket liflerinin geçtiği yerin içinden yapıldı.”  (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir