• DOLAR 32.547
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2425.108
  • ...
"28 Şubat Allah`ın dinine savaş açma sürecidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

28 Şubat 1997 tarihinde irtica ile mücadele adı altında bir araya gelen ordu, medya, üniversiteler, bürokrasi ve sermayedarlar, İslami değerlere saldırmış ve binlerce Müslüman`a inançları nedeniyle zulmedilmişti.

28 Şubat post-modern darbesinin yıl dönümü münasebetiyle İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) değerlendirmelerde bulunan İnsani Hak ve Hürriyetler Derneği (Hür-Der) Genel Başkan Yardımcısı Av. Şaban Dalgın, darbenin, Allah`ın dinine savaş açma süreci olduğuna dikkat çekti.

“Bu süreçte dindar neslin yok edilmesi amaçlanmıştır”

28 Şubat darbesiyle İslami, dindar gençliğin yetişmesinin engellenmeye çalışıldığına vurgu yapan Dalgın, “28 Şubat, Müslümanların baskı altına alındığı ve İslami yaşayışlarının engellenmeye çalışıldığı, Allah`a ve Allah`ın dinine savaş açıldığı bir süreçtir. Müslümanların, toplumu yönetme açısından yaptıkları girişimlerin yok edilme sürecidir. 28 Şubat, imam-hatipte yetişen kadroların, devlet kadrolarında yer almasının engellenmesi çabasıdır. Bu süreçte dindar neslin yok edilmesi amaçlanmıştır. 28 Şubat 1997`den 2006 yılına kadar Müslüman dindar neslin yetişmesi tamamen engellenmiştir. Bu 10 yıllık süreç içindeki nesil kaybolmuştur.” dedi.

“28 Şubat halen bitmemiştir”

Dalgın, bazı kişilerin, yeni kurgularla 28 Şubat gibi darbelerin peşinde olduklarını kaydederek, şu ifadeleri kullandı:

“28 Şubat`ın failleri, binlerce kızı başörtülerinden dolayı okullardan atmıştır. Yine binlerce insanı işlerinden etmiştir. İşledikleri bu suç, onlardan ahirette sorulacaktır. Ama hukuki açıdan işledikleri suçun cezasını dünyada da görmeleri gerekir. 28 Şubat halen bitmemiştir. Birileri şimdi de yeni kurgular ve yeni oyunlarla yeni 28 Şubatların peşinde. Halkımız bu konuda uyanık olmalıdır.   Uyanık olmayan her halk, 28 Şubatçıların oyununa gelmeye mahkûmdur.”  

Dalgın son olarak 54`üncü hükümetin başbakanı, Prof. Dr. Necmettin Erbakan`ın vefatının yıl dönümü münasebetiyle kendisini rahmetle andığını ifade ettiğini söyledi. (Hamza Adiyaman/M. Sıddık Bilge-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir