• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Esnaf: DEDAŞ'ın önüne çukur mu kazalım?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesinde sık sık yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle isyan eden Esnaf, elektrik kesintilerinden dolayı yaşadıkları sıkıntıları İlke Haber Ajansına anlattılar.

Elektrik kesintilerinin kendilerinde huzur bırakmadığını söyleyen esnaf, mağduriyetlerinin giderilmesi için yetkililere çağrıda bulundu.

Esnafın elektirik kesintilerinden dolayı dükkanını açamadığından, soğuk havadan dolayı ısınmak için, kaldırım kenarında ateş yakarak ısınmaya çalışması ise gözden kaçmadı.

“Mağduriyetimizin giderilmesi için DEDAŞ’ın önünde çukur mu kazmamız gerekiyor”

Esnaf olarak yaşadıkları sıkıntıları dile getiren Muhammed Emin, birçok kereler sabah saatlerinde dükkânlarını açmaya geldiklerinde sürekli olarak mağduriyet yaşadıklarını ve elektrik kesintisinden dolayı saatlerce kapıda beklemek zorunda kaldıklarını belirtti. 

Emin, “DEDAŞ’ı aramamıza rağmen, herhangi bir sonuç alamıyoruz. Mağdur oluyoruz ancak sesimizi duyan yok. Havanın soğuk olması bir yana, müşteri de kaybediyoruz. Mağduriyetimizin giderilmesi için bazıları gibi DEDAŞ’ın önünde çukur mu kazmamız gerekiyor. Kendimizi mi yakalım?” diyerek yaşadıklarına sitem etti.

“Ne yapacağımızı şaşırdık”

Yaşadıkları bu sıkıntılardan dolayı artık bıktıklarını ve bu sorunları çözecek birilerinin bu ile el atmasını istediklerini belirten Emin, “Bu kaçıncı?” diyerek her defasında aynı sorunlarla karşılaştıklarını ve hep mağdur olduklarını dile getirdi.

Kiminin kepenklerinin açılmadığını, açılanların ise ortamın karanlık olmasından dolayı ciddi sıkıntılar yaşadığını ifade eden Emin, “Ne yapacağımızı şaşırdık. Ne bir devlet yetkilisi, ne de bir görevli bu sorunla ilgilenmiyor. Bu halkın sahipleri olduğunu söyleyenler nerde?” ifadelerini kullandı.

“Mademki DEDAŞ’ı özelleştirdin sorunumuzu çöz!”

Diyarbakırlılar olarak yaşadıkları mağduriyette devletin de payı olduğunu söyleyen Emin, “ Mademki, devlet DEDAŞ’ı özelleştirdi. O halde sorunları da çözmelerini istesin. Temennimiz, mağduriyetlerimizin giderilmesiyle beraber bir daha da bu tür mağduriyetlerin olmamasıdır.” dedi. (M. Sıddık Bilge – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir