• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Raşid El-Gannuşi: Filistin Özgür Olmadan Ümmet Huzura Kavuşamaz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tunus'un ileri gelen İslamî hareketi Nahda'nın lideri İslamcı düşünür Raşid El-Gannuşi, Gazze'nin gösterdiği direniş ve kararlılıkla bütün herkesle yarış halinde olduğunu ifade etti.

Gazze'deki Rabat Akademisi tarafından dün (26 Şubat Perşembe) düzenlenen "Filistin... İşgalin Sebepleri ve Zaferin Araçları" başlıklı uluslararası sempozyumun kapanış oturumunda yaptığı konuşmada Tunus Nahda hareketinin lideri Raşid El-Gannuşi, Filistin özgür olamadan ümmetin huzura kavuşamayacağına dikkat çekti.

Filistin'in İslâm coğrafyasının kalbi konumunda olduğuna dikkat çeken Gannuşi, bu kalbe bir şey gelmesi durumunda İslam coğrafyasının tümünde huzurun kaçtığını, dolayısıyla bu kalbe bir şey geldiğinde tüm ümmetin harekete geçmesi, çözüm bulmak için yolları araştırması gerektiğini dile getirdi.

İslâmî hareketin ileri gelen fikir adamlarından olan Gannuşi, zaaftan kurtulmak için önce imanda yükseliş gerçekleştirmek, bilgide üstün dereceye gelmek ve safları birleştirmek gerektiğini hatırlatarak; "sonra hep birlikte ellerimizi zaferin sebeplerine uzatmamız gerekir" dedi.

Raşid El-Gannuşi'nin Filistin davasıyla ilgili yayınlanmış birden fazla eseri ve Filistin direnişini destekleyen çok sayıda makalesi bulunuyor.

Fiilistin Haber

Bu haberler de ilginizi çekebilir