• DOLAR 32.591
  • EURO 34.808
  • ALTIN 2511.246
  • ...
"Bu olaylar sona ermezse, tepkilerimiz daha şiddetli olacak"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitim Bir Sen Şanlıurfa şubesi, geçtiğimiz gün Şanlıurfa`nın Karaköprü İlçesinde yer alan Sosyal Bilimler lisesinde öğrencilerini uyarması üzerine darp edilen Müdür Başyardımcısı Mehmet Canpolat nedeniyle bu ve bunun gibi olaylara tepki göstermek için çağrıda bulunmuştu.

Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde Cuma namazı çıkışı toplanan onlarca öğretmen, yapılan basın açıklaması  ve atılan sloganlarla olaya tepki gösterdi.

Basın açıklamasını yapan Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Memur Sen İl Temsilcisi İbrahim Coşkun, bu olaylar sona ermediği takdirde, tepkilerinin daha yüksek ve şiddetli olacağını belirterek, şunları söyledi:  

 “Dün mesai saatleri içerisinde Karaköprü Sosyal Bilimler Lisemizin Müdür Başyardımcısı Mustafa Canpolat aynı okulun öğrencileriyle beraber dışarıdan gelen bir grup tarafından sopalarla kendi odasında darp edilmiştir. Okuldaki birkaç öğrencinin Fırat Çakıroğlu`nun resimleri asmak istemeleri okul içinde aynı düşüncede olmayan grupları karşı karşıya getirip, okul içi bir çatışma ortamına zemin hazırlayacağı gerekçesiyle yöneticiler tarafından kabul edilmemiştir. Öğrencilere defaatle konunun, yöneticiler tarafından tüm ayrıntılarıyla izah edilmesinin yanında, yönetmelik hükümlerine de aykırı olduğu belirtilmiştir. Buna rağmen Fırat kardeşimizle aynı düşüncede oldukları anlaşılan kalabalık bir grup, saldırı amacıyla okula gelmiş ve mağdur Mustafa Canpolat tarafından koridorda karşılanarak odaya davet edilmişlerdir.

Yapılan saldırı, önceden kurgulanmıştır!

“Saldırıda sopaların kullanılması olayın kurgulandığı ve planlanarak uygulamaya sokulduğunu açıkça göstermektedir. Öğrencilerin ders esnasında öğretmenlerini dinlemesi gereken saatlerde bu şekilde öğretmenine saldırtabilecek kadar, şiddete meyyal olmaları anlaşılabilecek bir durum değildir. Bu şiddet sarmalını besleyen hangi zihniyet olursa olsun, karşısında durmak hepimizin insanlık görevidir. Seçim sathı mailine girdiğimiz bu günlerde, geçmiş seçim dönemlerinde olduğu gibi sokakları ve üniversiteleri karıştırmak, kardeşi kardeşe kırdırmak, yeni Fıratları toprağa gömmenin hesapları yapılmaktadır. Uyanık olunmazsa Allah korusun her darbe dönemi öncesi tezgâhlanan oyunlara çok benzer bir tabloyla karşı karşıyayız. Ama unutmamak gerekir ki, böyle bir sonun faturası hepimize çıkacaktır.

Bu olayların sona ermediği takdirde, tepkilerimiz daha yüksek ve şiddetli olacaktır!

Yıllardan beridir özelde öğretmenlere genelde tüm memurlara yapılan her saldırıda gündeme gelen güvenlik zafiyeti, dün bir kez daha canımızın yanmasına sebep olmuştur. Her saldırıdan sonra ‘Bu son olsun!` temennileriyle bitirdiğimiz açıklamalarımıza rağmen kirli eller, karanlık oyunlar, her seferinde bir yerden yara açmaya devam etmektedir. Bu olaylar sona ermediği takdirde, tepkilerimiz daha yüksek ve şiddetli olacaktır. Okullarımız şiddetin değil, şefkatin, merhametin yeşermesi gereken ortamlar iken, bu şekilde saldırılarla anılır olması bizleri derinden yaralamaktadır. Ortaokul çağındaki çocuklarımızın, lise çağındaki gençlerimizin, nefretle büyümelerinin kimseye faydası olmayacaktır. Bu nefret bugün karşınızdakileri hedef alabilir ama, emin olun gün gelir sizi de hedef tahtasına oturtur.  Bu minvalde dün gerçekleştirilen bu saldırıyı kınıyor, kamu kurumuna ve kamu görevlisine tasarlanarak yapılan bu saldırının hukuk karşısında cezasız kalmayacağına inanıyoruz. Yaşanan elim hadisenin takipçisi olacağımızı da ilan ediyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur”   (Hüseyin Sürmeli-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir