• DOLAR 32.371
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.545
  • ...
Nöbetteyken 3  arkadaşını öldüren çavuş, üstüne kızmış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz bir dizi programlara katılmak üzere bulunduğu Sivas'ta,  Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Tesislerinden  çıkışında, 3 askerin öldürülmesi olayı ile ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bakan Yılmaz olayın askerler arasında çıkan kavga sonrası meydana geldiğini belirterek şöyle konuştu:

"Doğubeyazıt'ta konuşlu 5'inci Hudut Alayı'nın 4'üncü Hudut Bölüğü, Fehmi Altınordu Hudut Karakolu'nda meydana gelen olayla ilgili alınan bilgilere, 4 personel de hudutta 3 katlı beton gözetleme kulesinde görevli. Bunlardan saldırıyı yapan piyade çavuş Ahmet Berk Girgin, bekar Antalya nüfusuna kayıtlı. Vefat eden piyade uzman çavuş Uğur Gülmez bekar Erzurumlu. Piyade onbaşı Muhammet Can bekar, Kırşehirli vefat etti. Piyade Akın Buluş, bekar Edirneli vefat etti. İkinci ara kat dinlenme için kullanılmakta. Olay esnasında anılan personeller dinlenme bölümünde bulunmaktaydı. İlk bilgilere göre, uzman çavuş Uğur Gülmez ile çavuş Ahmet Berk Girgin arasında bir tartışma yaşandı. Bu tartışma kesinlikle ideolojik değil. Bunun üzerine uzman çavuş Gülmez tarafından çavuş Girgin'e ikazda bulunuldu. Bu ikaz üzerine müdahaleye içerleyen çavuş Ahmet Berk Girgin, Uğur Gülmez'i hedef alarak kendisine ait silahıyla seri konumda ateş açtı ancak dar alanda diğer iki personelin de isabet alarak vefat ettikleri öğrenilmiştir. Çavuş Ahmet Berk Girgin, diğer personel tarafından yakalanarak etkisiz hale getirilmiştir. Olay hakkında 9'uncu Kolordu Savcısı görevlendirilmiş, jandarma olay yeri inceleme ekibiyle adli ve idari tahkikat başlatılmıştır." dedi.

3 askerin cenazesi, Erzurum Adli Tıp Kurumu'na ulaştı

Öte yandan Doğubayazıt ilçesinde Gökay Hudut Tabur Komutanlığı'na bağlı Şehit Fehmi Altınordu Hudut Bölük Komutanlığı'nda nöbet tutan askerlerden Piyade Çavuş Ahmet Berk Girgin'in cinnet getirmesi sonucu vurduğu Piyade Uzman Çavuş Uğur Gülmez, Piyade Çavuş Muhammet Can ve Piyade Er Akın Buluş'un cenazeleri, askeri ambulanslarla Erzurum Adli Tıp Kurumu'na ulaştırıldı. Cenazeler, otopsinin ardından memleketlerine gönderilecek.

Genelkurmay Başkanı Özel`den taziye mesajı

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, Ağrı Gökay Hudut Tabur Komutanlığı`na bağlı Şehit Fehmi Altınordu Hudut Bölük Komutanlığı`nda öldürülen 3 asker için taziye mesajı yayınladı.

Genelkurmay Başkanı Özel, taziye mesajında “Kahraman personelimize şahsım ve Türk silahlı Kuvvetleri mensupları adına Allah`tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı dilerim.” ifadelerine  yer verdi.

“Olay kavga sonucu meydana gelmiş”

 (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir