• DOLAR 32.333
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2282.641
  • ...
Hijyenik olmayan işletmelere ceza verilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş Tarım İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Gıda Güvenliği ve Gıda Mevzuatı konulu toplantıya Muş Tarım İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, Gıda ve Yem Şube Müdürü Vekili Ekrem Özmen ve hazır yemek üretimi sektörünün  temsilcileri katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Muş Tarım İl Müdürü Ergün Çolakoğlu Muş'un ekonomideki Türkiye sıralamasına dikkat çekerek Muş'un kalkınması için herkesin azami derecede gayret sarf etmesi gerektiğini vurguladı.

     

Çolakoğlu; “ Güvenilir Gıda Zincirinin devamlılığını sağlamak amacıyla işletme çalışanlarına eğitim verilmesinin ve tüketiciye sağlıklı ve hijyenik gıda sunulmasının, işyeri yetkilisinin görev ve sorumlulukları arasındadır. Kaliteli gıda için bir seferberlik içindeyiz. Gıda denetiminin etkin hale getirilmesi ve olumlu sonuç alınabilmesi için şu ana kadar 8 farklı sektör yetkilisiyle toplantı yaptık.  Bundan sonra da her hafta farklı bir sektörle toplantı yapacağız’’ dedi.

Daha sonra, 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri Bitki Sağlığı Gıda ve Yem Kanunu kapsamında 2015 yılı itibariyle İşletme Kayıt /Onay Belgesi almayanlara ve Bakanlık tarafından belirlenen hijyen esaslarına aykırı satış yapan, izlenebilirliliği sağlayamayan işletmelere cezai işlem uygulanacağı hatırlatıldı.

    

Toplantıya katılan yerel sektör işletmecileri ise sektör ile ilgili sıkıntılarını dile getirdi. Sorunların çözümü konusunda karşılıklı olarak fikir paylaşımı yapıldı. Ayrıca denetimler esnasında çekilen fotoğraflar üzerinden olumlu ve olumsuz örnekler gösterilerek toplu tüketim çalışanlarının ve sorumlularının eksikliklerini daha iyi görmeleri sağlanmaya çalışıldı.

Toplantı, konuya dair yapılan istişarelerin ardından sona erdi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir