• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Siyonist israil`in Zulümleri Gazze`de Protesto Edildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZZE  -  Siyonist İsrail'in Filistinli tutuklulara yönelik hak ihlalleri ile Yahudi yerleşimcilerin kutsal değerleri hedef alan saldırıları, Gazze'de düzenlenen yürüyüşle protesto edildi. 

İslami Cihad Hareketi tarafından düzenlenen gösteriye, Hamas ve Fetih liderlerinin yanı sıra çeşitli ulusal gruplar da katıldı. Göstericilerin sadece Filistin bayrağı taşıdığı eylemde, siyonist israil'in Filistinlilere yönelik politikası aleyhinde sloganlar atıldı.

İslami Cihad Hareketi yetkililerinden Nafiz Azzam, burada yaptığı konuşmada, protesto gösterisinin "Kutsal değerlerin müdafaa edileceği" konusunda dünyaya gönderilen bir mesaj niteliği taşıdığını belirtti.

Azzam, "İsrail, Batı Şeria'daki Hristiyan ve Müslümanlara ait kutsal değerlere yönelik saldırılar, 'Yahudileştirme' projesinin uygulanması ve siyonist israil hapishanelerindeki Filistinli tutuklulara yönelik ihlallerde, Arap ülkeleri arasındaki mevcut durumdan faydalanıyor" dedi.

Hamas liderlerinden Halil el-Hayye de "İsrail'de seçimlerle eş zamanlı düzenlenen saldırılar, Yahudi yerleşim birimleri inşası, Kudüs'ün Yahudileştirilmesi projelerinin yanı sıra kilise ve camilerin yakılmasıyla devam ediyor" diye konuştu.

Hayye ayrıca siyonist israil hapishanelerindeki Filistinli tutuklulara yönelik ihlallerin "Filistinlilerin iradelerini kıramayacağını" sözlerine ekledi.

Kudüs'teki Rum Ortodoks Kilisesi okuluna dün sabah saldırı düzenlenmişti. Okulun banyolarını ateşe veren saldırganlar, okulun duvarlarına "Hristiyanlık karşıtı" grafitiler çizmişti. Beytullahim'in El-Ceba köyünde de iki gün önce, Yahudi yerleşimciler bir camiyi kundaklamıştı.

AA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir