• DOLAR 32.387
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2326.519
  • ...
'Gazeteciler, toplumun gözü ve kulağıdır'
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ağrı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Budak, Ağrı’da görev yapan yerel ve ulusal basın mensuplarına yönelik yaptığı ziyaretler kapsamında, İlke Haber Ajansı (İLKHA) Temsilcisi Ömer Adıgüzel’i de ziyaret etti.

Ziyarette, Adıgüzel’e başarılar dileyen Budak, gazeteciliğin önemli bir meslek olduğunu kaydetti.

“Gazetecilerin, görevlerini yerine getirirken fedakârca çalıştıklarının bilincindeyiz”

Basın mensuplarının fedakârca çalıştıklarının bilincinde olduğunu belirten Budak, şöyle konuştu: “Yerel ve ulusal basın ilimizin tanıtımına çok büyük katkıda bulunmaktadır. Gazeteciler, toplumu aydınlatmakta çok büyük ve aktif rol oynamaktadırlar. Bunun sorumluluğu ve bilincinde hareket edildiği zaman ortaya çok güzel işler çıkıyor. Gazeteciler, toplumun gözü ve kulağıdır, Şehirde olan biten her şeyi vatandaşlara duyuruyor ve bilgilendiriyor. Bu da toplum yararına en büyük hizmetlerden bir tanesidir. Gazetecilerin, görevlerini yerine getirirken fedakârca çalıştıklarının bilincindeyiz. Basın mensuplarımızın çalışma şartlarının kolaylaştırılması, onlara gereken desteğin sağlanması toplum olarak hepimizin görevidir. "

“Elde edilen başarılardan basın mensuplarının da emeği vardır”

Yerel basının her zaman destekçisi olduklarını dile getiren Budak, “Yapılan faaliyetlerimizin basın tarafından değerlendirilmesi hem kurumumuz için hem de sporcularımız için büyük bir avantaj. Sporcu kendini gazetede ya da yerel sitede gördüğü zaman daha çok çalışma isteği oluyor. Bu diğer çocuklara da örnek teşkil ediyor. Elde edilen başarılardan basın mensuplarının da emeği vardır. İldeki ziyaretlerimizden sonra ilçelerde görev yapan basın mensuplarımızı da ziyaret edeceğiz. " dedi.

Ömer Adıgüzel ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek sporun faydalı olabilmesi için ahlak dairesi içinde yapılması gerektiğinin altını çizdi.

“Spor ahlak dairesinde yapılırsa faydalıdır”

Ömer Adıgüzel, “Ziyaretiniz için teşekkür ediyorum. Faaliyetleri yoğun ve bir o kadar da sorumluluğu ağır olan bir kurumun başındasınız. Bugün spor çok hassas bir alan, birçok oluşum ve sistem bu alanı art niyetli olarak kullanıp insanları farklı mecralara çekebiliyorlar ki, geçmişte bu çok yapılmış, günümüzde de fırsat bulundukça bu kötü niyetli fikir yerine getirilmeye çalışılıyor. Spor insan sağlığı için olmazsa olmazlardandır. Toplumumuzda spor geleneği yayılırsa insanlarımızın zinde kalacaklarından şüphe yoktur. Yalnız spor gerek sizin gibi kurumların ve gerekse de bireysel olarak ahlak dairesinde yapılmalıdır. Ahlak göz önünde bulundurulmayarak, gerek Devlet eliyle ve gerekse de bireysel olarak yapılacak sporun hiçbir fayda sağlayacağı mantıklı düşünebilen her kesim tarafından bilinen bir gerçektir. Faydanın aksine toplumun ifsadına yol açacak bir etken olur. Bundan dolayı göreviniz hassas ve bir o kadar da sorumluluk isteyen bir görevdir." şeklinde konuştu.  (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir