• DOLAR 32.594
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2495.612
  • ...
Muş Halk Eğitim Merkezi 9 bin kişiye eğitim verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş Halk Eğitim Merkezi eğitim alanlarındaki çalışmalarına devam ediyor. 2014-2015 yılında hedeflerinin üzerine çıkan Halk Eğitim Merkezi, yılbaşında planladığı 770 kursun 442'sini tamamladı.

Konuyla ilgili Halk Eğitim Merkezi tarafından yapılan açıklamada, 175 usta öğretici ile bu yıl 442 kursta 9 bin kişiye eğitim veren Merkez; kurum personeli dışında, usta öğretici olarak istihdam ettiği kişi sayısı bu yıl 175'e ulaştığı ve yılın ilk yarısında ise bünyesinde 2 bin 500 açık öğretim öğrencisine hizmet verdiği belirtildi.

Yaptıkları çalışmalara dair gazetecilere açıklamada bulunan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Vedat Beyazduman, "Bu yılın ilk yarısı için planladığımız kurs sayımızın üzerinde bir başarı sağladık. 442 kursumuzu tamamlamış durumdayız. Tamamlanan kurslarda 9 bin kişi eğitim almıştır. Yılsonu için hedefimiz 770 kurstur. Yani yılsonuna kadar 15 bir kişiye eğitim vermeyi planlıyoruz. Kurumumuz özellikle okuma yazma, Sosyal-Kültürel ve Meslek Kursları olmak üzere üç başlıkta kurs açmaktadır. Okuma-yazma, bilgisayar ve kalorifer ateşçiliğimiz nerede ise hiç bitmeyen kurslar arasında yer almaktadır. Bunun için bu kurslarımıza her zaman öğrenci kaydı yapıyoruz." dedi.

242 dalda kurs vermeyi planladıklarını ifade eden Beyazduman, Halk Eğitim Merkezinin bünyesine yeni katılacak kurslara da açık olduğunu kaydetti. (Mustafa Bikeç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir