• DOLAR 32.432
  • EURO 34.468
  • ALTIN 2486.8
  • ...
Ağrı`da sabah namazında buluşma etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sabah Namazında buluşalım etkinlikleri dalga dalga yayılıyor. Ağrı`da sabah namazlarını cemaatle kılmak için Hayrettin Koç Camii İmamı ve cemaati ortaklaşa ‘Sabah Namazında Camide Buluşalım` etkinliği düzenlediler.

Cami İmamı Mustafa Sayın öncülüğünde düzenlenen etkinliğe gençlerde iştirak etti. Sabah namazında bir araya gelen cemaat, kıldıkları namazın ardından İmam Mustafa Sayın`ın yaptığı Hadis dersine iştirak ettiler.

Bu uygulamayı kendi camilerinden başlatarak tüm Ağrı`ya yayılmasını dilediklerini belirten Mustafa Sayın, bu etkinliği düzenli olarak gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

“Sabah namazlarından sonra bir gün hadis ve bir günde meal dersleri yapıyoruz”

Sayın,” Yaklaşık 15-20 gündür ilmi olarak çalışma başlattık. Mahallemizde ortaokul, lise, liseyi bitirip üniversite sınavlarına hazırlananlar ve üniversite de okuyan öğrencilerle Çarşamba ve Pazar akşamları meal dersleri yapıyoruz. Perşembe akşamları ise Kur`an dersi düzenliyoruz. Sabah namazlarından sonra ise gelen cemaat ile birlikte bir gün Hadis ve bir günde meal dersi yapıyoruz. Cemaatle yaptığımız istişare sonucu belirli günlerde cemaatle sabah namazında buluşma etkinliği düzenleme kararı aldık. Bugün bu etkinliğin ilkini düzenledik. İnşallah düzenli olarak gerçekleştirecek ve insanları teşvik edeceğiz.” dedi.

Cemaat fertlerinden Enver Aydın ise bu etkinliğin kendisini çok memnun ettiğini belirterek şöyle konuştu: “Çok faydalı ve bereketli bir çalışma. İnşallah kendimiz bu programa katılacak ve arkadaşlarımızı teşvik edeceğiz. Ağrı`daki diğer insanların da bu tür etkinliklerin yapılmasına vesile olup düzenli hale getirerek iştirak etmeliyiz.”

“Namaz uykudan daha hayırlıdır”

Cami cemaatinden Kadir Kılıç ise namazın uykudan daha hayırlı olduğunu belirterek düzenlenen etkinlikten istifade ettiklerini dile getirdi.

Kılıç,” Okunan ezanın sonunda ‘Namaz uykudan daha hayırlıdır` çağrısı yapılıyor. Baktığımızda da bu çok güzel bir hayırdır. Bu vesileyle dinimizi daha iyi yaşayabilmek için camiye geliyoruz. Yaşı ilerlemiş, evi camiye yakın olan ağabeylerimizin camiye gelip cemaate katılmalarını tavsiye ediyorum. Yapılan etkinlikle hem camimize sahip çıkıyor ve hem de arkadaşlarla İslami konularda tartışıyor ve konuşuyoruz. Namazlarımızı da cemaatle eda ediyoruz. Namaz Allah ile olan kuvvetli bir bağdır. O yüzden bütün insanları özellikle sabah namazlarında camide namaz kılmaya davet ediyorum.” dedi.

Kılınan namaz ve yapılan sohbetin ardından cemaat hep birlikte kahvaltı yaptı. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir